Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Săptămâna aceasta, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, a avut loc festivitatea de premiere a unităţilor de învăţământ câştigătoare în cadrul Competiţiei naţionale pentru obţinerea Certificatului „Şcoală europeană“, ediţia 2013. Trei unităţi de învăţământ din judeţul Caraş-Severin şi-au reconfirmat statutul de Şcoli europene.

Concursul se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. „Competiţia constă în evaluarea calităţii şi a coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii educaţionale şi a ethosului şcolii“, ne-a declarat inspector şcolar Aurora Korka.

Odată obţinut, certificatul este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care unitatea de învăţământ trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul. În acest context, trei şcoli de elită din Caraş-Severin şi-au reconfirmat acest titlu dobândit în anii trecuţi. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Nr. 7 (director Cristiana Schmaler) şi Şcoala Gimnazială Nr. 12 (director Ghiorghiţa Fercea), ambele din Reşiţa, iar din Oraviţa, Şcoala Gimnazială „Romul Ladea“ Oraviţa, director Dragoş Gheorghe Marcel.

Din delegaţia cărăşeană participantă în cadrul festivităţii de premiere de la Bucureşti au făcut parte reprezentanţii celor trei şcoli, dascăli şi elevi, alături de inspectorul şcolar general, prof. dr. Paul Mihai Şuşoi şi inspectorul şcolar de specialitate pentru proiecte educaţionale europene, prof. Aurora Korka.

Roxana Bălan Nafiru