Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – La o vârstă la care mulţi dintre noi încă mai cântam „Floricele pe câmpii“, trei cărăşeni s-au pus pe dat spargeri. Având vârste între 15 şi 23 de ani, cei trei sunt cercetaţi acum pentru furt calificat.

Doi dintre tineri au fost identificaţi în 19 august, adică în ziua în care administratorul unei firme din Fizeş s-a plâns poliţiştilor din Berzovia vizavi de faptul că, în cursul nopţii, societatea i-a fost călcată de necunoscuţi, care i-au furat bunuri în valoare de 1.000 de lei. Valoarea nu e mare, însă este surprinzător ce-au putut fura tinerii: băuturi alcoolice, ţigări şi cartele telefonice. Presupuşii autori, de 15 şi 23 de ani, ambii din Tirol, au fost prinşi, iar prejudiciul a fost, în mare, recuperat şi restituit.

În alt caz, în 19 august, un localnic a reclamat poliţiştilor bocşeni că i-a fost furat mopedul pe care l-a lăsat neasigurat, ca invitaţie pentru hoţi, cu cheile în contact, pe o stradă din oraş. Oamenii legii au dat de urmele autorului câteva ore mai târziu, în cursul nopţii. Este vorba despre un tânăr de 17 ani, acum cercetat penal, de la care a fost recuperat mopedul.

A.M.