Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Caransebeșenii care au trecut vineri dimineața, în jurul orei 8.30, prin fața Judecătoriei au avut surpriza să vadă un bărbat care protesta cu două minipancarte făcute din coli A4.

Ne-am apropiat ca să aflăm ce nemulțumiri are, iar bărbatul, de loc din Craiova, ne-a spus că se simte ignorat de Justiția română. Am aflat astfel că vrea să conteste o amendă rutieră primită noaptea trecută pe DN6 , dar cei de la Judecătoria Caransebeș i-au spus să revină luni, vineri fiind încă vacanță judecătorească. „De ce să dau eu bani din Craiova, când sunt aici? Am un proces verbal cu o amendă de la Poliția Rutieră, mi-au zis să fac contestație la Caransebeș dacă vreau să nu plătesc. M-am întors înapoi, am dormit în mașină ca să fac contestație astăzi. Am venit la Judecătorie, nu se poate decât de luni că acum suntem în vacanță. Păi, domne, murim cum i-au omorât pe ăia la Caracal, ce înseamnă țara asta, unde ajungem, nu luăm atitudine?”, și-a vărsat olteanul năduful.

Cu promptitudine, Judecătoria Caransebeș, prin vicepreședintele Adrian Cătălin Pîțu, judecător delegat la Biroul de Informare și Relații Publice, ne-a trimis poziția oficială a instituției: „Potrivit art. 178, alin. 1, din HCSM 1375/2015 privind Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, vacanța judecătorească este în intervalul 1 iulie 2019-31 august 2019. În perioada vacanței judecătorești, programul de lucru cu publicul la registratura instanței este stabilit în zilele de marți și joi, între orele 8.30-9.30, conform art. 178, alin. 3 din HCSM 1375/2015. De asemenea, vă informăm că inițial s-a încercat explicarea programului de lucru cu publicul pe perioada vacanței judecătorești, însă partea a refuzat orice comunicare”.

Până la urmă, olteanul s-a resemnat și a plecat, probabil și din cauza soarelui tot mai puternic, dar și pentru că a văzut că nu găsește înțelegere.

R.M.