Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Între bătăliile cu hățișurile legislative, tinerii arhitecți de la Herculane Project, care încearcă să salveze Băile Neptun de la prăbușire, au parte de vești frumoase și de vizite cu ștaif.

N-o să ghiciți cine a trecut în aceste zile pragul Băilor Neptun. Așa că aflăm de la Oana Chirilă, sufletul proiectului de salvare a imobilului de patrimoniu: „Ne-am bucurat enorm de tare (ba mai mult, am fost super entuziasmați) să le prezentăm proiectul nostru lui Nicholas de Roumanie și Alina-Maria de Roumanie (Prințul Nicolae și soția acestuia – N.R.). Am primit multe încurajări și sfaturi, am discutat despre planurile de viitor din cadrul proiectului, cât și despre cum ne dorim să aducem cât mai mulți oameni alături de noi. Vă mulțumim! Valorile încastrate adânc în zidurile băilor, toate straturile culturale trebuie valorificate și promovate într-un mod integrat (da, mă repet din nou, fiindcă trebuie!)”.

Cu sfaturi pentru cei de la Herculane Project au venit și voluntarii ong-ului Tăsuleasa Social, care în aceste zile trasează Via Transilvanica în zona Mehedințiului.

Răzvan Mihalcea