Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Şi anul acesta, tradiţionala manifestare, prin acţiunile organizate, a fost o reuşită.Timp de cinci zile, locuitorii municipiului şi nu numai au avut parte de evenimente inedite. Concertul Filarmonicii din Arad, susţinut în cea de-a doua zi a manifestării, a bucurat sufletele celor prezenţi. Parada domniţelor şi cavalerilor, a soldaţilor romani şi a celor daci a fost un adevărat spectacol, reuşind să readucă timpurile de altădată în modernismul Caransebeşului de azi.

Confruntarea dintre două lumi, dintre două civilizaţii, scene de viaţă paşnică sau de luptă prezentate de cei de la Asociaţia Culturală „Terra Dacica Aeterna“ au făcut deliciul publicului prezent. În weekend au avut loc dansuri medievale, s-au jucat piese de teatru medieval.

Tinerii au cântat melodiile preferate alături de formaţiile Holograf şi Voltaj, serbările încheindu-se cu un foc de artificiu. Serbările Cetăţii au oferit clipe de neuitat pentru toate vârstele şi gusturile. Organizatorii evenimentului au fost Casa de Cultură „George Suru“ şi Primăria Caransebeş.