Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Biblioteca Judeţeană ,,Paul Iorgovici” organizează marţi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită anual în data de 1 octombrie, o întâlnire cu şi pentru seniorii reşiţeni.

Aceştia sunt invitaţi la vernisajul expoziţiei de artă naivă, cu lucrări semnate de artistul plastic Gustav Hlinka. Pentru că în perioada 24 septembrie – 6 octombrie, la nivel naţional este marcată „Săptămâna Inimii”, seniorii vor avea ocazia să discute pe teme cardiologice cu dr. Iuliana Benga. „Persoanele de vârsta a treia reprezintă un segment important de utilizatori ai bibliotecii noastre, şi tocmai de aceea ne-am propus să le oferim o alternativă de petrecere a timpului liber, într-un mod plăcut şi util, înfiinţând un Club al Seniorilor”, ne-a declarat managerul instituţiei, Clara Maria Constantin. Manifestarea se desfăşoară cu sprijinul Uniunii Artiştilor Plastici din Reşiţa şi a Clubului Rotary Reşiţa. Un eveniment asemănător are loc tot marţi, la Centrul pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa.

Ca în fie care an, bătrânii de aici vor fi vizitaţi de elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa, care vor susţine un scurt program artistic. Elevii vor fi însoţiţi de cadrele didactice Cristiana Schmaler şi Cristina Ardeleanu.