Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Gruparea sportivă ACS Mundo Reșița caută tinere talente care pot asigura schimbul de mâine al fotbalului cărășean.

Lucian Dobre și colegii săi au început acțiunile de selecție adresate copiilor din clasele pregătitoare. Selecția copiilor continuă, iar antrenamentele se desfășoară la baza Arsenal din Reșița. „Am fost la toate școlile, am vorbit cu directorii, cu profesorii de sport, și astfel s-a inițiat această campanie pentru clasele pregătitoare. De asemenea, ne dorim să facem selecție la toate categoriile de vârstă. Vrem să-i aducem pe cei mici aproape de sport și ne dorim să-i facem să înțeleagă că sportul înseamnă viață. La prima ediție a Cupei Mundo a fost prezentă Școala Generală Nr. 7, Colegiul Național Mircea Eliade, Școala Generală Nr. 12 și Școala Generală Nr. 11”, a declarat Lucian Dobre, președintele ACS Mundo Reșița.

Profesorul de educație fizică și sport de la Colegiul Național Mircea Eliade, Marin Dădulescu, a spus: „Mă bucur că Lucian Dobre ne-a invitat la această activitate și aș vrea ca să fie mult mai mulți oameni de sport dedicați pentru acești copii. După cum se știe, la noi în țară sunt mulți copii supraponderali, iar aceste turnee sunt foarte benefice în primul rând pentru sănătate. Mai apoi, cei mai buni sunt îndrumați către marea performanță. Mă bucur că celor mici le place mingea și că arătă interes față de sport”.

La ora actuală, grupele de copii de la ACS Mundo sunt pregătite de trei antrenori. Alături de Lucian Dobre, lucrează cu copiii Cristian Chitucea și Lucian Popa. Acțiunile de selecție a copiilor au avut loc și la Măureni și Teregova, iar Dobre consideră că mediul rural este foarte puțin exploatat de conducătorii sportului din județ.