Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reșița, prof. Lucia Moruț pregătește o grupă de sportive născute în 2004-2005 și mai mici.

Cunoscută pentru performanțele realizate în handbalul juvenil masculin, prof. Lucia Moruț s-a orientat în ultima perioadă și către handbalul feminin. Tocmai de aceea, la Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reșița, unde a pus umărul la promovarea multor generații de sportivi valoroși, a înființat recent o grupă de micuțe sportive, născute în 2004-2005 și chiar mai mici, pe care speră ca în anii ce vor urma să le ducă pe un podium național. Aflate la început de drum în acest sport, fetele se prezintă cu entuziasm la antrenamente și speră că într-o zi vor ajunge pe podiumurile turneelor finale și vor fi aplaudate de public, așa cum se întâmplă cu colegii lor mai mari, juniorii I, din păcate ultima generație de la „Traian Vuia“ din handbalul masculin.

Pentru aceste fetițe, prof. Lucia Moruț a organizat în luna decembrie o competiție la care au mai venit echipe din Timișoara și Bocșa. Mă bucur că am putut să organizez această competiție, pentru aceste micuțe handbaliste. Eu sunt foarte bucuroasă, pentru că nu am nici trei luni de când le pregătesc, și sper să le calce pe urme foștilor mei sportivi, din acești 25 de ani, în care am avut, după cum se știe, rezultate foarte frumoase. Fetele pe care le antrenez sunt deosebite, le place handbalul, mă bucur că sunt conștiincioase. E un drum greu până la marea performanță, până atunci luăm totul pas cu pas, sau pasă cu pasă, fetele acumulează treptat noi elemente din handbal. Ne vom familiariza ușor-ușor și cu atmosfera din meciuri, ceea ce le va prinde bine. Sper să rămână unite și dintre aceste fete să se remarce pe viitor multe dintre ele și să ajungă la echipe de senioare și chiar la loturile naționale“, a spus prof. Lucia Moruț.