Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În Caraş-Severin, Klaus Iohannis a obţinut 67839 de voturi, un procent de 56,52% din totalul alegătorilor, iar Viorica Dăncilă a fost votată de 52187 de cărăşeni (43,48%)!

Candidatul PNL a obţinut scoruri foarte bune în toate oraşele judeţului, exceptând Moldova Nouă, unde PSD a câştigat cu un scor de 61,27%. În Caransebeş, Iohannis a fost votat de 63,50 la sută din caransebeşeni. Chiar şi în oraşele Oraviţa şi Oţelu Roşu, conduse de primari PSD, liberalii au câştigat cu procente de peste 50 la sută. În mediul rural, la Slatina Timiş, 80,32% dintre localnici au votat PNL, la Brebu Nou, Iohannis a obţinut 80% din voturi, la Măureni 79% din voturi, la Văliug 75%, la Lupac, şeful statului a fost votat de 74% dintre cei care s-au prezentat la urne, la Ezeriş a obţinut 72% din voturile exprimate, la Armeniş -71%., iar la Zăvoi 70,34 la sută.

Localităţile cărăşene în care Viorica Dăncilă a câştigat cu scoruri foarte mari sunt Berzasca, unde a fost votată de 72,38% dintre cei prezenţi la vot, şi Cărbunari unde a obţinut 78,94 la sută din voturi. La Sasca Montană, Vrani, Pojejena, Socol, de asemenea Dăncilă a fost votată de peste 60 la sută dintre cei care au mers la urne.

Şeful PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, le-a mulţumit turor celor care au mers la vot. „Vă mulţumim pentru opţiunea avută pentru o Românie normală. Continuitatea unor valori şi a unor principii liberale pot fi schimbarea în bine de care ţara noastră are nevoie. Vă asigurăm de toată susţinerea noastră, atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean şi local. Vă mulţumim pentru încredere“, a precizat Vela.

Şefa PSD Caraş-Severin, Luminiţa Jivan, este mulţumită de rezultatul obţinut duminică în judeţ. „Rezultatul de duminică nu ne descurajează şi nu ne demotivează. Dimpotrivă, PSD va continua să lupte pentru fiecare român. Am pierdut o bătălie nu întreg războiul. Ne vom încărca cu forţe proaspete pentru a dovedi românilor în continuare că merită o schimbare şi că mereu am acţionat având în inimă interesele oamenilor. Urmează alegerile locale, apoi cele parlamentare, încă două scrutinuri în care putem schimba traiectoria acestei ţări, în care putem spune stop austerităţii şi furiei între oameni. Vom munci pentru ca România să redevină acasă!“, ne-a declarat Jivan.

Nina Curiţa