Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Elevii şi studenţii pot beneficia de reducerii la achiziţionarea de bilete şi abonamente pe liniile CFR.

Potrivit tarifelor afişate pe site-ul ofical al CFR Călători, elevii din clasele 0 – 12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50% la cumpărarea unui bilet de tren Regio şi de o reducere cuprinsă între 20%-30% la cumpărarea unui bilet de tren InterRegio. Elevii care folosesc zilnic trenul pentru a merge la şcoală pot achiziţiona abonamente lunare care le permit să călătorească cu 75% reducere la trenurile Regio.

Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua. „Studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimaţiei de student special emisă, de o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio. În baza carnetului de cupoane, studenţii pot efectua 24 de călătorii cu trenurile InterRegio, în decursul unui an, cu o reducere de 50%. Studenţii care folosesc zilnic trenul pentru a merge la facultate pot achiziţiona abonamente lunare care le permit să călătorească cu 75% reducere la trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua“, se specifică într-un comunicat CFR. Pentru abonamente valabile la trenurile InterRegio, elevii şi studenţii beneficiază de o reducere de 50% prin abonamentele din oferta de transport a companiei.

Potrivit unui exemplu al companiei, un elev sau student plăteşte doar 78,75 lei pe un abonament lunar Regio, clasa a-II-a pe ruta Bucureşti Nord – Ploieşti Sud, în loc de 304,5 lei cât ar costa călătoriile la preţ întreg timp de 21 de zile lucrătoare pe lună.