Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Reşiţa sunt buni şi la învăţătură, şi la sport.

O performanță deosebită au realizat în aceste zile elevii de la Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița, care au participat la Hunedoara, la întrecerile fazei zonale din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la minihandbal mixt (clasele I-IV). Însoțiți la competiție de prof. Gheorghe Brânzei și de înv. Adina Tîmpa, elevii reșițeni au obținut calificarea în finala pe ţară, programată în perioada 15-18 iunie, la Cluj-Napoca. Reșițenii au trecut pe rând de campioanele județelor Hunedoara (scor 15-11), Arad (19-9), Alba (15-4) și, în meciul decisiv, de campioana județului Timiș (scor 12-4). Golgheterul fazei zonale a fost un reșițean, Ian-Andrei Schinteie.

Copiii noștri, băieți și fete, au dat dovadă de dăruire, devotament și spirit de sacrificiu. Cu echipa cu care am participat la etapă de zonă la minihandbal mixt lucrăm din clasa pregătitoare, copiii fiind acum în clasa a IV-a. Avem un avantaj, deoarece în clasa pregătitoare s-au făcut jocuri de mişcare, jocuri cu mingea, după aceea în clasele I şi a II-a s-a lucrat pe învăţarea unor elemente şi procedee tehnice, prindere-pasare-aruncare, şi din clasa a III-a au fost îndrumaţi şi selecţionaţi la cluburile sportive de performanţă, HC Adrian Petrea la băieţi, respectiv Liceul Teoretic Traian Vuia la fete, unde îşi continuă activitatea şi se perfecţionează în acest sport. Vreau să mulţumesc conducerii şcolii noastre, doamnelor învăţătoare de unde sunt aceşti copii, nouă din 12 sunt în clasa a IV-a A, la doamna învăţătoare Mariana Brebenariu, sunt şi câţiva din clasa a IV-a B, la doamna învăţătoare Maria Ciontu. Mulţumiri şi Primăriei Reşiţa, care ne-a ajutat şi de această dată să efectuăm deplasarea în condiţii foarte bune“, a spus prof. Gheorghe Brânzei.

Competiţia a fost destul de grea, dar ne bucurăm foarte mult pentru că am fost câştigători. Toţi ne bucurăm foarte mult, vom merge la Cluj-Napoca, sper să fim tot mai buni şi să câştigăm“, a spus Ian Andrei Schinteie, golgheterul fazei zonale.

A fost o experienţă foarte plăcută pentru noi, datorită faptului că am luat locul I. Vrem să ajungem cât mai departe în etapa finală. Cel mai dificil meci a fost cel cu Timişoara, pentru că a fost decisiv pentru câştigarea fazei de zonă“, a spus şi Alessia-Maria Diaconescu.

Dacă anul trecut, şcoala noastră a spart gheaţa şi a participat pentru prima oară cu o echipă de jocuri sportive, respectiv la handbal masculin, la finala pe ţară, unde chiar am reuşit şi o clasare valoroasă, jucând finala mică, anul acesta iată că rezultatele s-au dovedit a fi mult mai bune, dat fiind faptul că ne-am calificat cu trei echipe la fazele regionale ale ONSS şi ale Olimpiadei Gimnaziilor“, a declarat prof. Liliana Dacica.