Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Universitatea Eftimie Murgu susţine un proiect menit să aducă reputaţi profesori de drept pentru promovarea şcolii sale juridice.

Activităţile academice derulate în această perioadă la Reşiţa, sub cupola Universităţii Eftimie Murgu, l-au adus pe malurile Bârzavei pe prof.univ.dr. Ion M. Anghel, preşedinte al Societăţii Române de Drept European, un reputat diplomat şi jurist, cel care a pus bazele Dreptului diplomatic şi consular la noi în ţară.

Forul universitar reşiţean a înglobat prezenţa profesorului în primii paşi ai proiectului de promovare a Facultăţii de Drept European şi Internaţional. Potrivit prorectorului Marian Mihăilă, forul intenţionează să aducă în mijlocul comunităţii, dar mai ales în faţa tinerilor, oameni de valoare care activează în domeniul juridic, din dorinţa de a promova şcoala juridică reşiţeană, care a renăscut în toamna lui 2012.

Cu acest prilej, în sala de şedinţe a administrativului judeţean, prof.univ.dr. Ion M. Anghel şi-a lansat două volume, dintre care unul în limba engleză, „Tratatele încheiate de România, ca ultim criteriu de apreciere a politicii sale externe” şi „Quo Vadis, România (a point of view)”, apreciate public de către preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde, care a ţinut să precizeze că „universitatea continuă să existe şi să se dezvolte datorită rectorului Doina Frunzăverde“.

Antoniu Mocanu