Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Zona este una dintre primele care au trecut deja prin proiectul de modernizare şi este aproape finalizată.Reşiţenii obişnuiţi deja cu colbul ISPA şi al celor de la deszăpeziri pot vedea astăzi că porţiuni bune ale spaţiilor publice din Lunca Pomostului au fost deja modernizate.

Fie că vorbim despre proiectele mai vechi, ce au vizat parcurile, fie că vorbim despre amplasarea de mobilier urban – de la bănci, până la coşuri de gunoi din lemn –, de borduri, trotuare sau de carosabil, lucrurile încep să arate din ce în ce mai bine. Una dintre zonele cu care administraţia reşiţeană se mândreşte deja este cea a Bulevardului Muncii. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, lucrările ce au fost derulate acolo fac parte dintr-un amplu proiect de modernizare, structurat pe patru subproiecte.

Pe scurt, în zona arterei amintite, a fost asfaltat carosabilul, refăcut trotuarul, au fost puse borduri noi, spaţiile verzi au fost reamenajate, au fost plantaţi trandafiri şi au fost amplasate bănci noi. Mai urmează finalizarea marcajelor şi e totul gata. De asemenea, printr-un proiect anterior, a fost modernizat şi spaţiul destinat în special recreerii, pentru vârstnici.

Dar lucrări similare se desfăşoară în multe alte zone din oraş, mai multe echipe lucrând în paralel pentru finalizarea lucrărilor în timp util. Unii scot bordurile, alţii le montează pe cele noi, în vreme ce alte echipe decopertează carosabilul, pentru ca altele să toarne covorul asfaltic etc. Şi dacă vremea va permite, zona centrală va figura pe lista celor trecute prin modernizare, în porţiunile care nu au fost atinse până acum în acest proiect.

Antoniu Mocanu