Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este sloganul care ghidează, toamna aceasta, cel mai important eveniment ocupaţional adresat tinerilor.

AJOFM Caraş-Severin anunţa, zilele trecute, faptul că pregăteşte, pentru sfârşitul acestei luni, o bursă de muncă specială, adresată în primul rând tinerilor absolvenţi, care şi-au încheiat studiile în vară.

Absolvenţii unei forme de învăţământ care nu şi-au găsit încă un loc de muncă, dar şi alte categorii de persoane, au şansa de a intra pe piaţa muncii, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, ce va avea loc în data de 26 septembrie, ne informează Caius Isac, directorul executiv al AJOFM Caraş-Severin. Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri vacante, pentru a putea astfel să aleagă un post, conform pregătirii lor profesionale sau , în ultimă instanţă, să se orienteze sau reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu si lung“.

În plus, agenţii economici care vor participa la eveniment vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Deocamdată nu au fost stabilite localităţile în care se va derula bursa, însă în funcţie de ofertele angajatorilor, evenimentul ar putea fi organizat în mai multe locaţii.

Firmele sau instituţiile interesate îşi pot depune ofertele de locuri vacante la sediul Agenţiei din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 17 (tel. 0255/212380) sau la sediile agenţiilor locale şi punctelor de lucru din Anina (tel. 0255/241317), Băile Herculane (tel. 0255/560484), Bocşa (tel. 0255/555900), Bozovici (tel. 0255/242600), Caransebeş (tel. 0255/516323), Moldova Nouă (tel. 0255/541069), Oraviţa (tel. 0255/571598) şi Oţelu Roşu (tel. 0255/533046). Participarea la bursă este gratuită şi pentru agenţii economici.