Caraş-Severin, Romania

BERLIŞTE – Poliţiştii cărăşeni de frontieră din cadrul sectorului Naidăş au prins, joi, în jurul orei 7.00, şase persoane bărbaţi din Irak, Iran, Siria şi Palestina, care trecuseră frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge în alte zone din vestul Europei.

Oamenii legii i-au observat pe cei şase în dreptul satului Milcoveni, aparţinător de comuna Berlişte, în timp ce aceştia mergeau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Cei şase au fost reţinuţi şi conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor s-a stabilit că grupul era format din şase cetăţeni proveniţi din Irak, Iran, Siria şi Palestina, având vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani. Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele şase persoane urmând a fi preluate de lucrători din cadrul Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara“, ne informează agentul principal Roxana Costache, din partea Frontierei de vest.