Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a manifestărilor religioase în unitățile de cult din județul nostru, cu prilejul Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin desfășoară până în data de 17 aprilie activități de îndrumare și control pe linia prevenirii incendiilor.

Cadrele Inspecției de Prevenire verifică documentele și evidențele necesare pe linia prevenirii incendiilor, modul de exploatare a instalațiilor utilitare aferente construcțiilor (electrice, de încălzire, paratrăsnet), iluminatul de siguranță, dotarea cu mijloace de primă intervenție, funcționalitatea hidranților interiori, asigurarea căilor de acces, evacuare și intervenție, modul de amplasare a suporturilor pentru lumânări. În cadrul controalelor s-au aplicat deja 44 de avertismente și trei amenzi. Principalele nereguli constatate au vizat exploatarea instalației electrice cu improvizații, neverificarea stingătoarelor la termenul scadent, neafișarea planurilor de evacuare, blocarea unor căi de evacuare cu mobilier, depozitarea unor obiecte de mobilier în apropierea centralei termice.

Pentru asigurarea siguranței cetățenilor, premergător Sărbătorilor Pascale, au fost efectuate și recunoașteri în teren la unitățile de cult din județ pentru familiarizarea cu caracteristicile obiectivelor și pentru actualizarea planurilor de intervenție. În vederea asigurării unui răspuns rapid și eficient, pe timpul slujbelor religioase din Noaptea de Înviere, pompierii militari vor fi la datorie, mai multe echipaje fiind dislocate în proximitatea lăcașelor de cult unde se estimează afluență mare de persoane.