Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În săptămâna premergătoare Crăciunului, au avut loc mai multe evenimente sportive în județul Caraș-Severin. De asemenea, sportivi originari din Banatul Montan au fost în atenția unor oficiali din sportul românesc, dar și din Guvernul României.

Reșițeanca Alina Vuc a fost desemnată luptătoarea anului 2017, după rezultatele de excepție obținute în acest an. Sportiva descoperită și formată la Clubul Sportiv Municipal Reșița de către antrenorul Constantin Nicolae, legitimată în prezent la CSA Steaua București, a intrat în acest an în istoria luptelor feminine românești, aducând României prima medalie la lupte feminine, la un Campionat Mondial de seniori. Argintul de la Campionatul Mondial de la Paris, obținut pe 24 august, a fost completat de o altă medalie de argint, la Cupa Europei pe Națiuni, de la Moscova, o altă premieră pentru luptele feminine din România. Alina Vuc, sportiva numărul 1 a Federației Române de Lupte, a fost premiată miercuri, 20 decembrie, de federația de profil. Tot în această săptămână, reșițeanca a fost premiată la sediul Ministerului Apărării Naționale, fiind una dintre cele mai bune sportive ale CSA Steaua. În 2017 a devenit pentru al doilea an consecutiv campioană mondială militară.

Trofeul Gheorghe Ola, după 17 ani la Reșița

Capul de afiș al săptămânii l-a ținut, evident, turneul final al Trofeului Gheorghe Ola la fotbal pe teren redus, pentru copii cu vârsta de 8 ani, dar și mai mici. După 17 ani, Reșița a fost din nou gazda turneului final al acestei competiții fotbalistice adresate copiilor. Cele mai bune opt echipe din țară au avut posibilitatea de a-și demonstra calitățile în Polivalenta reșițeană. De fapt, din cele opt au rămas doar șapte, pentru că ACS Ilie Oană București (aflată în aceeași grupă cu gazdele de la CSM Școlar) a fost exclusă din competiție. Motivul? Echipa nu avea toate actele cerute de regulament. S-a creat un întreg circ pe seama acestui subiect, au curs acuzele pe rețele de socializare la adresa organizatorilor, cu trimitere directă la gazde, acuzate că nu și-ar fi dorit ca ACS Ilie Oană să fie acceptată în competiție. Chiar și pe site-ul nostru, caon.ro, pot fi citite câteva comentarii despre acest subiect.

lucluj

Micuții rosso-neri de la CSM Școlar, pregătiți de Cristian Bercsenyi, s-au clasat în final pe locul 6, după ce au pierdut cele două meciuri din Grupa A: 2-8 cu Csikszereda Miercurea Ciuc și 0-6 cu Academia Luceafărul Cluj-Napoca (foto), echipă care avea să și câștige Trofeul Gheorghe Ola, după 3-1 în finala cu LPS Vaslui.

Despărțiri în Valea Domanului și fotbal la Comisii

Rămânem la fotbal. CSM Școlar Reșița s-a despărțit în această săptămână de trei tineri jucători, produse sută la sută ale Centrului de copii și juniori din Valea Domanului. Astfel, a fost anunțată oficial rezilierea contractelor jucătorilor Cristian Bloju, Andrea Săndescu și Roberto Muselin.

contrracte-csm

CSM Școlar e pe locul 4, cu 27 de puncte, în clasamentul Seriei a IV-a din Liga a III-a și se uită spre comisiile FRF, în așteptarea unei soluții în „cazul Șirineasa”. Mai multe colege de serie ale liderului ACS Șirineasa, printer care și CSM Școlar, au depus contestaţii, arătând că, din punct de vedere juridic, ACS Şirineasa a devenit Energeticianul, dar, la FRF, continuă să activeze pe vechea denumire. „Avem foarte mare încredere în comisiile Federaţiei Române de Fotbal, să îşi facă datoria şi să dea o soluţie la acest caz. Noi am semnalat nişte nereguli la echipa din Şirineasa, vedem ce soluţii o să dea Federaţia. S-a mai întâmplat ca o echipă să piardă promovarea în urma unei contestaţii. Acum cinci ani, pe clasament echipa Axintele a obţinut promovarea din Liga a III-a în Liga a II-a, dar cei de la Gloria Buzău au depus o contestaţie care le-a fost soluţionată favorabil şi astfel a promovat Gloria Buzău”, a explicat Viorel Lolea, preşedintele CSM Şcolar Reşiţa.

lupte

Luptătorii reșițeni, la ceas de bilanț

Luptătorii de la Clubul Sportiv Școlar și Clubul Sportiv Municipal Reșița au fost recompensați pentru munca depusă şi pentru rezultatele obţinute de-a lungul anului 2017. „În general, ne-am îndeplinit obiectivele la toate categoriile de vârstă, am reuşit să cucerim mai multe medalii la campionatele naţionale şi la cele balcanice. Vlad Caraş a participat cu succes la Jocurile Francofoniei, reuşind să se claseze pe primul loc. Din păcate, Vlad n-a reuşit să cucerească o medalie la Campionatul Mondial de tineret, n-a fost în cea mai bună formă a sa la momentul competiţiei. Ne bucurăm că Vlad Caraş va deveni încă o dată cel mai bun sportiv al judeţului, cred acest lucru, având în vedere rezultatele pe care am observat personal că le-au obţinut ceilalţi sportivi. Avem şi mulţi copii care au confirmat, au reuşit să câştige la categoriile lor de vârstă titlurile de campioni naţionali. Este vorba despre Gabriel Radu, Florin Gafton, Lucian Gafton, Erich Loidl, Auraş Badea, Raul Badea sau Andrei Tot, sportivi care au adus rezultate şi avem certitudinea că şi pe viitor ne vor incânta cu evoluţiile lor”, a declarat antrenorul emerit Adrian Dacica.

Turneul 2 de sală la handbal junioare III

La sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Reșița s-au disputat în perioada 19-22 decembrie meciurile turneului 2 de sală din cadrul Campionatului Național de Handbal al Junioarelor III, Seria G. Din cele zece echipe înscrise în competiție s-au prezentat doar nouă, întrucât CSS Hunedoara a renunțat la participarea în campionat. Astfel, programul a fost ușor modificat, fapt nesemnalat de FRH pe site-ul oficial. Lider înaintea acestui turneu, echipa Liceului Teoretic „Traian Vuia” Reșița, pregătită de profesoara Lucia Moruț, a obținut două victorii și un egal.

vuia

În prima zi a turneului, reșițencele au stat, pentru că o aveau ca adversară pe CSS Hunedoara, echipă retrasă din competiție. „Traian Vuia” a început cu o victorie, 35-26 cu Generală 7 Timișoara, a urmat meciul de infarct cu LPS Banatul Timișoara, încheiat la egalitate, 29-29, cu golul egalizator marcat la ultima fază de Denisa Sorescu. Turneul 2 de sală de la Reșița s-a încheiat cu meciul dintre cele două reprezentante ale Caraș-Severinului, „Traian Vuia” ReșițaACS Băile Herculane, câștigat de reșițence cu 39-30.

plasament

Cupa de Iarnă pentru centrele de plasament

Cea de-a doua ediție a Cupei de Iarnă la fotbal pentru centrele de plasament din Caraș-Severin a avut loc la Sala Polivalentă din Reșița, în organizarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin. Clasament: 1. Centrul „Sf. Maria” Reșița; 2. Humanitas Pro Deo; 3. „Raisa” Reșița; 4. Centrul „Speranța” Reșița; 5. „Casa Noastră” Zăgujeni. Au fost oferite cupe, diplome și medalii. Premierea a fost oficiată de Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.