Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cea de-a XI-a ediţie se desfăşoară în perioada 14-20 mai sub sloganul „Voluntariatul nu e o poveste, voluntariatul e de povestit“.

Cu această ocazie, Centrul de Voluntariat din Reşiţa organizează mai multe activităţi tematice. Marţi, la Centrul de Tineret Mansarda, se desfăşoară campania „Voluntariat în practică“. Tot marţi, 15 mai, între orele 17.00 şi 19.00, tinerii reşiţeni sunt invitaţi să aducă la Mansardă haine ce nu le mai plac, nu li se mai potrivesc, dar ar putea fi folosite de alţi tineri, mai dezavantajaţi.

Participanţii la Free Ocico vor putea pleca acasă cu câteva haine, iar restul vor fi donate unor organizaţii ce le vor putea împărţi. Activitatea a fost gândită atât ca eveniment de socializare pentru tinerii din Reşiţa, dar mai ales ca activitate de conştientizare cu privire la situaţia tinerilor cu mai puţine oportunităţi, de încurajare a consumului responsabil şi dezbatere cu privire la consumerism şi la cantitatea de lucruri pe care le folosim pentru scurt timp pentru a le arunca mai apoi doar pentru că nu mai sunt „la modă“.

Miercuri, între orele 16.00 şi 20.00, Centrul Civic din Reşiţa va găzdui acţiunea „Lecturi urbane“. Acesta este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la dezvoltarea comunităţii. Astfel, toţi cetăţenii Reşiţei, fie ei copii, tineri sau persoane în vârstă, sunt invitaţi să vină cu o carte în centrul municipiului pentru a citi împreună timp de două ore. De asemenea, voluntarii reşiţeni vor împărţi cărţi trecătorilor pentru a-i încuraja la lectură.

Joi, 17 mai, în intervalul orar 17.00-19.00, Centrul de Tineret Mansarda va găzdui vernisajul expoziţiei, „Tricou de voluntar“, iar vineri voluntarii reşiţeni vor juca bingo cu vârstnicii din cadrul Centrului de Îngrijire pentru Adulţi. În ultimele două zile ale acestei săptămâni se va desfăşura activitatea „Voluntar pentru natură“, în cadrul căreia vor fi refăcute marcajele de pe traseele de drumeţie din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului.

Lavinia Predescu