Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Universitatea reşiţeană organizează un fel de a treia sesiune a admiterii, ce se doreşte o continuare a celei de toamnă.

Tinerii care au rămas pe dinafară de la împărţeala locurilor la facultate mai au o şansă joi şi vineri, în zilele de 25 şi 26 septembrie. Aceasta le este oferită de către Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa. Asta pentru că în urma celei de-a doua sesiuni de admitere, de luna aceasta, au mai rămas locuri libere.

Ultima zi a sesiunii de toamnă, derulată în perioada 15-22 septembrie, a fost o surpriză, întrucât până atunci se înscriseseră doar 96 de candidaţi, iar în acea zi numărul lor a crescut la 147 pentru studiile de licenţă, la care se adaugă alţi 54 pentru cele de master. „În acest fel, în cele două sesiuni de admitere, au fost ocupate toate cele 370 de locuri fără taxă pentru studiile de licenţă, însă am asigurat încă două zile pentru înscrierea pentru locurile cu taxă. Vom avea aproximativ 400 de boboci, pentru că pe lângă cei 370 de studenţi admişi pe locurile fără taxă au mai fost admişi 15 cu taxă, care sunt la a doua facultate, la care se adaugă studenţii din Serbia şi Moldova. Din aceste două state avem 32 de studenţi, dar de această dată mai mulţi cetăţeni sârbi decât moldoveni. Mai exact zece sunt din Moldova şi 22 sunt din Serbia“, a precizat prof.univ.dr. Gheorghe Popovici, prorector pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate al unităţii superioare de învăţământ. Înscrierile vor fi deschise joi şi vineri, 25 şi 26 septembrie, între orele 9.00 şi 16.00.

Tot în zilele de 25 şi 26 septembrie, în acelaşi interval orar, se derulează înmatricularea tinerilor care au fost admişi în cadrul sesiunii de toamnă. Cei care vor fi declaraţi admişi în urma celor două zile de prelungiri au la dispoziţie, pentru înmatriculare, ziua de luni, 29 septembrie.