Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Producătorii de lapte şi carne de vită, persoane fizice şi juridice, din zonele defavorizate din judeţ, care nu au depus cereri pentru solicitarea ajutorului specific, în perioada 6 august – 21 septembrie 2012, mai au o şansă în intervalul 29 octombrie – 9 noiembrie, informează APIA Caraş-Severin.

De acest sprijin comunitar pot beneficia producătorii agricoli constituiţi potrivit prevederilor OUG nr. 44/2008 – crescători de vaci de vaci de lapte, bivoliţe de lapte şi/sau de taurine din rase de carne şi/sau metişii acestora.

Solicitantul trebuie să depună o singură cerere pentru toate exploataţiile deţinute (cu cod de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) la centrul judeţean APIA pe a cărui rază se află exploataţia cu cel mai mare număr de animale.

Ca şi condiţii generale pentru acordarea sprijinului financiar, bovinele din exploataţie pentru care se solicită ajutorul trebuie să fie înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să fie localizate în zone defavorizate din România. Aceste zone sunt identificate în Anexa 4A, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-20013. Este important de reţinut faptul că cererile se depun numai de beneficiarii care nu au solicitat ajutorul în perioada 6 august – 21 septembrie 2012.

Roxana Bălan Nafiru