Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Palatul Administrativ a găzduit joi conferinţa cu tema „Sănătate cu şi pentru oameni”, la care a participat Excelenţa Sa Thomas Baekelandt, Ambasadorul Belgiei în România.

„Cunosc organizatorii de aici de câteva luni și susțin cu bucurie activitatea lor, nu doar în această regiune, ci în mai multe locuri din România. Ideea este să aduci îngrijire de sănătate, cât mai aproape de pacient, acasă la el, noi având această experiență, în Belgia. Noi vrem să promovăm acest tip de îngrijire de sănătate și în România. La acest moment se face acest lucru cu ONG-uri și venim cu acest exemplu, pentru ca și autoritățile locale, Guvernul României și chiar autoritățile europene, să ducă aceste lucruri mai departe, pentru că acest lucru înseamnă o evoluție importantă a îngrijirii de sănătate în România”, a afirmat Ambasadorul Belgiei.

În prezența reprezentanților Mutualității Creștine Belgiene, s-au purtat discuții pe teme de sănătate și alte probleme sociale. Cu acest prilej, a fost prezentat și un proiect de îngrijire la domiciliu, proiect ce vine în special în beneficiul bătrânilor care nu mai au posibilitatea să se deplaseze. Mai mult decât atât, prin îngrijirea la domiciliu se scad cheltuielile cu spitalizarea lor. Un proiect care funcţionează în județ pe sistem belgian este ADAM Slatina Timiş – organizație neguvernamentală și non-profit, care a fost înființată cu ajutorul mai multor organizații din Belgia și al Fundației pentru Dezvoltarea Asociațiilor de Ajutor Mutual din România.