Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şase cetăţeni germani, care călătoreau cu două caiace pe Dunăre, au fost salvaţi de către echipaje ale Poliţiei de Frontieră Berzasca.

Marţi, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Berzeasca au observat, pe Dunăre, doua caiace cu câte trei persoane care întampinau dificultăţi de navigaţie din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – vânt puternic, valuri mari şi temperaturi scăzute. Două echipaje au intervenit rapid şi i-au ajutat să acosteze, în siguranţă, pe malul românesc, la km fluvial 1.015.

Imediat, celor şase bărbaţi le-a fost acordat primul ajutor pentru a nu intra în şoc hipotermic, însă, din fericire, nu au fost necesare îngrijiri medicale speciale.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei şase sunt cetăţeni germani, au intrat în România prin PTF Cenad cu un autoturism special amenajat pentru transportul caiacelor, apoi şi-au început activitatea de agrement în Baziaş, intenţionând să ajungă la Călăraşi.

Oamenii legii le-au oferit celor şase turişti adăpost şi ceai cald, ocazie cu care i-au informat cu privire la prognoza meteo nefavorabilă pentru următoarele zile, ulterior cetăţenii germani fiind transportaţi la o pensiune de pe raza judeţului Mehedinţi, pentru a se caza peste noapte.