Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În şedinţa de Guvern de joi s-a aprobat ca pensiile pentru luna aprilie și drepturile salariale pentru luna martie ale personalului din sistemul public să fie plătite în avans, până pe 10 aprilie, astfel încât banii să fie încasați înaintea Paştelui.

Începând de vineri vor fi distribuite pensiile ce vin prin Poștă, în timp ce pensionarii care folosesc cardurile vor primi banii începând cu data de 7 aprilie.

Salariile pentru luna martie ale bugetarilor vor fi plătite în perioada 6-10 aprilie. Premierul a arătat că plata în avans a pensiilor și salariilor din sistemul public este posibilă în condițiile în care există lichidități în Trezorerie.

Pentru că se apropie sărbătorile pascale, potrivit deciziei Executivului, Casa Naţională de Pensii Publice va achita în avans luna aceasta pensiile, fie că este vorba despre cele plătite prin intermediul Poştei Române, fie despre cele plătite prin bănci. Plata drepturilor de pensie şi a altor drepturi acordate în baza unor legi cu caracter special, care se achită odată cu pensiile, se va face până pe 10 aprilie, astfel încât banii să fie încasaţi înaintea de sărbători.

CNPP şi Poşta Română vor asigura achitarea pensiilor din sistemul public şi a altor drepturi acordate în baza unor legi cu caracter special în intervalul 6-10 aprilie, la domiciliul beneficiarilor. Cei care nu vor fi găsiţi la domiciliu, după avizare, îşi vor putea ridica banii până în data de 29 aprilie la ghişeele subunităţilor poştale.

Pentru achitarea prin conturi bancare a pensiilor din sistemul public şi a altor drepturi acordate în baza unor legi cu caracter special virarea sumelor se va face până cel târziu în data de 6 aprilie, astfel încât plata drepturilor să înceapă din data de 8 aprilie.

Mandatele pensionarilor ale căror drepturi se plătesc prin bănci vor fi distribuite prin poştă, în perioada 14-28 aprilie la domiciliul pensionarilor, respectiv între 29 aprilie şi 5 mai la ghişeele subunităţilor poştale, în cazul pensionarilor cărora le este lăsat aviz la domiciliu.