Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – C.S. Muncitorul Reșița riscă să rămână fără componenții echipei de seniori.

În perioada 2-11 octombrie, la Mamaia s-au desfășurat întrecerile Campionatului Diviziei A de șah echipe seniori. Printre cele zece formații angrenate în eșalonul doi al șahului românesc s-a regăsit și Muncitorul Reșița care, în final, s-a situat pe onorantul loc patru, cu 11 puncte, după C.S. Otopeni (16 puncte), Șah Club Vados Arad (15 puncte) și Șah Club Oltenia Craiova (12 puncte).

Iată rezultatele înregistrate: 6-0 cu CSU Alex Brașov; 2,5-3,5 cu C.S. Otopeni; 4,5-1,5 cu C.S. Sânandrei-C.S.Ș. 1 Timișoara; 5,5-0,5 cu Șah Club Bistrița; 2,5-3,5 cu Pheonix Buzău; 3-3 cu Acs Comex București; 3,5-2,5 cu C.S.M. Coral Impex Cluj-Napoca; 3-3 cu Șah Club Vados Arad; 3-3 cu Șah Club Oltenia Craiova. Lotul echipei Muncitorul deplasat la Mamaia: Vadim Shishkin, Matthias Thesing, Tiberiu Mănescu, Simi Dinu Suciu, Alexandru Tunaru, Valeriu Grozav, Marian Zaim, Daniel Cristian Pădurean, Cristian Daniel Korcsek și Mihai Bolintiș.

„Obiectivul nostru, stabilit conform proiectului Asociației Județene de Șah Caraş-Severin și Consiliului Județean, era clasarea pe unul din primele cinci locuri, ne-a declarat Mihai Bolintiș, președintele A.J.Ș. și căpitanul echipei. Deci poziția a patra este una onorabilă, în condițiile în care traversăm o perioadă extrem de grea și morală și financiară. Fără a intra în amănunte, trebuie să precizez totuși, ca să se știe, că Muncitorul Reșița, clubul pe care l-am reprezentat, nu ne-a asigurat nici un leu pentru efectuarea deplasării la turneu. Eram pe punctul să nu ne prezentăm. În aceste condiții, avem în vedere să-l părăsim, pentru că, se pare, acesta are alte priorități. Sperăm să găsim o altă grupare sportivă cu oameni care agrează șahul de performanță, de la copii la seniori. Am discutat cu membrii asociației, cu majoritatea colegilor şi cu părinții copiilor și am decis să facem un nou pas, benefic pentru șahul reșițean și județean“.