Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Declara administratorul public Vasile Paul vizavi de lucrările programate la Reșița de operatorii de utilități sau pentru aceștia.

Tot la capitolul probleme sunt și lucrările noi care vor răvăși din nou orașul. Printre ele se numără unele care se vor derula în tot orașul, ce vizează înlocuirea rețelelor și executarea de contorizări, lucrări solicitate de Enel, cărora le-au fost inițial returnate solicitările de permise de spargere. Vara aceasta, cei de la E.On și-au programat lucrări de refaceri rețele și branșamente în Microraionul I, trecute prin faza autorizării execuției.

„Dacă în ceea ce ține de lucrările Enel-ului, de gazul metan, există o colaborare și comunicare permanentă cu proiectantul, cu beneficiarul, cu constructorul, din păcate nu se întâmplă la fel în ceea ce ține de proiectele pe fonduri europene, ce țin de alimentarea cu apă și canalizarea orașului Reșița, a declarat administratorul public Vasile Paul. În momentul în care am un proiect de o calitate îndoielnică, lipsă de execuție, proiect incomplet, în care nu s-a ținut cont de câteva străzi care există, capeți de stradă, de locuințe, nu s-a ținut cont de necesitatea de separare totală a canalizării menajere de cea pluvială. Aș dori să existe o colaborare mai bună între beneficiarul lucrării, care este AquaCaraș, consultantul – firma Hill, și bineînțeles constructorul care este Hidroconstrucția, preciza oficialul Primăriei. În ultima perioadă, relația cu Hidroconstrucția începe să fie din ce în ce mai bună. În schimb, relațiile cu consultantul și cu beneficiarul, respectiv cu firma Hill și cu societatea AquaCaraș devin din ce în ce mai proaste! Mi se pare o lipsă elementară de politețe ca la operativele care au loc în fiecare săptămână marți, la ora 10.00, firma Hill, consultantul, să nu-și trimită niciun delegat, iar AquaCaraș să participe sporadic, și nu întotdeauna cu persoane care au putere de decizie. Noi stabilim proceduri, modul în care intră și se atacă lucrările, câteodată soluții. De fapt, noi Primăria încercăm să suplinim ceea ce ar trebui să facă Hill și AquaCaraș. Avem o mulțime de lucrări care trenează de un an și ceva din cauza lipsei proiectantului. Proiectantul inițial și-a încheiat contractul, și-a luat lucrurile și a plecat acasă, în alte țări. Ne-a trebuit o jumătate de an să convingem societatea AquaCaraș să angajeze totuși un proiectant care să stabilească detaliile de execuție, proceduri, să participe la probe, la recepție și așa mai departe, după cum spune legea. Au angajat o firmă pentru această treabă, o firmă din Timișoara cu care am avut ocazia să discut și sper să-și vadă de treabă și să înceapă colaborarea. Avem situații destul de delicate în care proiectantul trebuie să hotărască modul în care se lucrează, avem rețele separate de apă și de canalizare, și nu doresc să spargem întreg orașul din cauza unui proiect îndoielnic“.