Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urma anchetelor sociale, 53 de tineri din Reşiţa vor primi „Bani de liceu“.

S-a tot vorbit despre tinerii care, în loc să pună mâna pe carte, aleg să dea o raită prin magazine ca să-şi aleagă o ţinută în trend, sau care îşi petrec clipe prelungite la coafor înaintea Bacalaureatului, doar ca să arate bine la examen. Printre ei, la şcoală merg şi altfel de tineri. Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Reşiţa a terminat de efectuat anchetele sociale pentru acordarea de burse de ajutor social, de burse de studii şi pentru includerea unora dintre ei în programul Bani de liceu. Astfel, în prima parte a lunii au fost făcute 172 de anchete sociale pentru copiii proveniţi din familii cu venituri reduse.

Cât de reduse? În cazul a 53 de tineri, primăria a stabilit că se poate acorda ajutorul financiar prin programul Bani de liceu. De această facilitate pot beneficia doar tinerii care provin din familii ale căror venituri pe membru nu depăşesc 150 de lei. Cei 53 de tineri vor primi câte 180 de lei lunar, de la şcoală, pe durata cursurilor, inclusiv în perioada examenelor.

„În celelalte 119 cazuri în care au fost efectuate anchete sociale se pot acorda burse de studiu şi burse de ajutor social. Cuantumul acestora se stabileşte de consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu