Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Programul „Euro 200″ pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare s-a derulat şi în acest an. În urma verificării cererilor, 57 de elevi din judeţul Caraş-Severin beneficiază în 2013 de ajutor financiar pentru achiziţionarea de calculatoare.

Mehadia, Oraviţa, Socol. Berzasca, Berzovia, Cornereva, Coronini, Ezeriş, Măureni, Bocşa, Pojejena, Tirol şi Topleţ sunt localităţile spre care se vor îndrepta bonurile valorice cu ajutorul cărora tinerii îşi vor achiziţiona un calculator. Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maxim 150 lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator de tip desktop.

Numărul total de beneficiari a fost 21.077, iar venitul maxim brut lunar pe membru de familie pentru care s-a acordat ajutorul financiar a fost de 76.40 lei. Selecţia persoanelor beneficiare s-a facut în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, cu încadrarea în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale aprobat anual cu această destinaţie.

Lavinia Predescu