Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sportivi de la cele mai bune cluburi din țară s-au pregătit în această perioadă la Reșița, sub îndrumarea antrenorilor de la lot.

„La această tabără am chemat cluburile care mai fac gimnastică masculină și care mai au copii de perspectivă. Activitatea este pe sfârșite, iar sâmbătă vor pleca acasă. Consider că a fost un foarte bun schimb de experiență pentru toți antrenorii, iar această tabără a fost cel mai bun curs practic pentru antrenori care poate fi făcut. De asemenea, am avut și lecții teoretice legate de arbitraj și de tehnica elementelor de bază la fiecare aparat. Au participat aproximativ 30-41 de sportivi din Reșița, Timișoara, Brașov, Lugoj, Buzău, Sibiu și București, cu vârste cuprinse între 8-14 ani. Legat de activitatea lotului național de juniori, pe data de 2 decembrie vom pleca într-un cantonament la Gyor, în Ungaria”, a declarat antrenorul Dan Grecu.

Primarul Ioan Popa, prezent la sala de gimnastică, a spus: „Pentru mine este o mare bucurie să avem atât de mulți copii la sala de gimnastică. Am discutat zilele trecute cu maestrul Dan Grecu și am aflat de faptul că s-a organizat această tabără de antrenament la Reșița, la care au participat tineri gimnaști de la toate cluburile importante din țară: Dinamo, Steaua, Sibiu și Buzău. Cred că a fost o experiență plăcută și interesantă pentru copii să lucreze împreună, iar puterea exemplului contează foarte mult. Vorbeam mai devreme cu o antrenoare de la București și spunea faptul că cei mici merg la tenis deoarece Simona Halep este o mare campioană. Întodeauna atunci când un sport dă rezultate bune, creează emulație în jurul lui. Simt că reșițenii noștri vor obține rezultate foarte bune în următorii 4-5 ani și s-ar putea ca aceaste rezultate să aducă din nou copiii în sălile de sport. Atunci când a venit maestrul Dan Grecu la Reșița, i-am făcut o promisiune, că vom face un parc lângă sală, un loc în care să poată socializa sportivii în afara orelor de antrenament. De asemenea, îmi doresc să creștem capacitatea de cazare a sportivilor, astfel încât să putem aduce câți mai mulți copii la Reșița”.

Ștefan Moraru