Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Peste 400 de participanţi confirmaţi, patru trasee, două probe pentru copii, într-un cuvant „AlerGând la Pădure“Reşiţa 2018. Ajuns la cea de-a IV-a ediţie, concursul va avea loc în 29 aprilie.

Anul acesta vor fi organizate două trasee noi, unul pentru începători, pentru cei care descoperă alergarea la pădure, dar şi unul provocator pentru trail runnerii care vor să-şi încerce forţele cu urcările pieptişe sau coborârile în viteză, tehnice.

Probele concursului AlerGând la Pădure sunt următoarele:

Cros: 10 km: având o diferenţă de nivel pozitivă de aproximativ +665 m, precum şi o diferenţă de nivel negativă de -665 m. Timpul limită pentru parcurgerea traseului este de trei ore.

Semi-maraton: 20 km, având o diferenţă de nivel pozitivă de aproximativ +1000 m, precum şi o diferenţă de nivel negativă de -1000 m.

Probele dedicate copiilor care până în ziua cursei nu au împlinit 16 ani:

– copii cu vârste până în 12 ani (alergarea unei ture de 500 m)

– copii cu vârste între 12 ani – 16 ani (alergarea a două ture de 500 m).

Concurenţii care nu se vor încadra în timpul limită, nu vor mai fi cronometraţi şi vor fi adăugaţi în clasament după timpul ultimului clasat. Cele trei probe se vor desfaşura în semi-autonomie. Astfel, este recomandat ca alergătorii care optează pentru proba de 20 km să aibe cu ei în cursă o rezervă de apă de minim 0,5 litri, precum şi minimum un gel sau un baton energizant. Se mai pot face înscrieri prin completarea formularului de înscriere, la faţa locului, duminică, 29 aprilie, până la ora 09:30.

Organizatorii evenimentului sunt Reşiţa Trail, în parteneriat cu Asociaţia Bike Atack Reşita şi cu sprijinul Primăriei Reşiţa/Consiliului Local Reşiţa, Direcţiei Silvice Caraş-Severin, Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Caraş-Severin, Serviciului Judeţean de Salvamont Caraş-Severin, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Crucii Roşii Caraş-Severin, Asociaţiei Prietenii Munţilor Reşiţa, Interact Reşiţa