Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Echipa de handbal CSM Școlar Reșița a disputat joi, 15 februarie, un joc de verificare în compania colegei de serie, Poli II Timișoara. Meciul disputat la Sala Banu Sport din Timișoara a fost câștigat de handbaliștii reșițeni, cu 32-27. La pauză, rosso-nerii conduceau cu 15-13.

Cu acest prilej, la CSM Școlar Reșița a debutat noua achiziție, Alexandru Morar, un jucător originar din Sânnicolau Mare, care a evoluat ultima oară la ADEP Satu Mare. Tot în meciul de la Timișoara a revenit între buturile echipei reșițene legendarul Cristian Ionescu, triplu câștigător al Cupei Challenge, cu UCM Reșița.

”Meciul s-a desfășurat exact așa cum l-am pregătit, cu multă răbdare. Am pus în practică tot ce am pus pregătit în această perioadă și de la început până la sfârșit am reușit să dominăm meciul. Am avut un lot din care au făcut parte șapte-opt juniori din clubul nostru, plus un jucător nou-venit, Alexandru Morar, care a dat un randament bun. E singurul jucător nou-venit la echipa noastră. Ultima lui legitimare a fost la Adep Satu Mare, joacă centru și în general la linia de 9 metri. Este un jucător foarte cerebral și la linia de 9 metri poate să joace pe orice post. Eu am mare încredere că ne va ajuta în retur. Per total, avem speranțe că putem emite pretenții în a obține niște rezultate bune în returul Diviziei A. Mai avem câteva zile în care putem pune la punct micile detalii până la meciul cu Tg. Jiu, de duminica viitoare”, a precizat antrenorul coordonator Radu Bote.

Acesta a vorbit și despre programul echipei reșițene în săptămâna premergătoare primului meci din retur și despre revenirile unor jucător experimentați în lotul rosso-nerilor: ”Meci de pregătire nu vom mai susține, vom intra de luni într-un program strict săptămânal. Vreau să menționez că și Sebastian Pârvan a început antrenamentele și sperăm ca treptat-treptat să reintre pentru a juca în prima etapă din retur. La meciul cu Poli II, Cristian Ionescu a jucat 40 de minute și ne-a ajutat foarte mult și sper să reușim, prin experiența celor mai în vârstă, să ajutăm copiii să crească mult în valoare”, a mai spus Radu Bote.

CSM Școlar Reșița: Cristian Ionescu, Andreas Back, Denis Dumuța – Alexandru Vulpe (11 goluri), Snezan Radosavlevici (4), Răzvan Daia (4), Marius Negru (3), Andrei Pascari (2), Alexandru Ion (2), Raul Heimbach (2), Alexandru Morar (1), Marius Grozăvescu (1), Raul Bote (1), Deniss Kirsch (1), Rareș Racoceanu, Denis Barbu.

CSM Școlar Reșița este pe locul 9 în clasamentul Diviziei A, Seria B. În prima etapă a returului, reșițenii vor întâlni pe CSU Constantin Brâncuși Tg. Jiu, într-un meci programat duminică, 25 februarie, la Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava.