Caraş-Severin, Romania

MUNTELE MIC – Omul de afaceri a avut surpriza să constate că mai multe utilaje pe care le are pe munte nu mai funcționează, grație „bunăvoinței” unor „prieteni” pe care Dunca nu-i nominalizează, deși are câteva bănuieli.

Romeo Dunca spune că este, în continuare, mult de făcut la Muntele Mic, chiar dacă Telescaunul Vâlsanu funcționează și a fost autorizat ISCIR. „După o pauză de 10 zile, echipa s-a întors la lucru. Când colo, surpriză! Freza și plugul, ambele marca Mercedes, buldoexcavatorul și camionul 6×6 deși pornesc la prima cheie, după câteva secunde se opresc. La fel și două autotractoare sosite cu lemn pentru terasă și grupuri sanitare. Roți pe pană și motorina lipsă completează tabloul. Sabotajul e complet. Și ce e mai grav, apă băgată în rezervor, care arată răutatea cu care va trebui, în continuare, să ne obișnuim a trăi pe Muntele Mic. Autotractoarele rămase cu injectoarele blocate nu au mai putut fi pornite, trebuind duse la garaj pe trailer. Dar noi nu renunțăm și mergem înainte pentru că știm din folclor că <<nici un lucru bun realizat nu rămâne nepedepsit>>”, a spus Dunca.

Acesta a recunoscut că cei cinci angajați din Borlova care ar fi trebuit să păzească utilajele au fost lăsați acasă pentru a-și rezolva problemele în gospodărie, după ce au tras tare pentru finalizarea Telescaunului Vâlsanu. „Dunca nu are 1200 lei pentru un paznic, ci 1900 de lei pentru cinci, care puteau fi puși să vină pe rând, noapte de noapte pe munte, să păzească bunurile care le aduc pe masă o pâine și taxe la stat pentru a beneficia de asigurări sociale dacă se îmbolnăvesc. Dar eu care încă mai cred în omenie și bun simț am preferat să-i las acasă cu familiile, pentru că au muncit destul. De ce? Încă mai cred în cuvânt și în educația celor care fiind din zonă, au fost și ei la biserică și au citit porunca prin care e păcat să furi și să distrugi. Chiar dacă nu e pus un paznic acolo”, a adăugat omul de afaceri.

În ce privește autorii, Dunca este de părere că aceștia pot fi oricine, de la turiști, apropiați ai primarului de la Turnu Ruieni sau proprietari de pensiuni de pe Muntele Mic.