Caraş-Severin, Romania

MUNTELE MIC – Cel mai important investitor de pe Muntele Mic spune că firma care ar trebui să asigure deszăpezirea până sus, pe munte, este depășită de evenimente.

După ce zilele trecute, șefii județului avertizau că firmele de deszăpezire riscă să piardă contractele cu Consiliul Județean din cauza incapacității de a rezolva problemele apărute pe drumurile județului, acum a venit rândul lui Romeo Dunca să critice activitatea acestor societăți. Într-o postare pe o rețea de socializare, Dunca a explicat modul în care nu și-au făcut aceste firme datoria în weekendul care tocmai s-a încheiat, fiind nevoit să rezolve pe cont propriu problema deszăpezirii.

„Vineri dimineața, văzând că cei de la deszăpeziri au adormit pe traseu, le-am facut treaba, iar până la ora 12 a fost curățat drumul la două benzi și parcările de la camping până la stână. Din fericire, a nins încă 15 cm iar acest lucru a fost o nouă surpriză pentru firma de deszăpezire, cu vechiturile ei nefuncționale pe timp de noapte. Nu au faruri la camioane și nu pot lucra noaptea…cel puțin așa susțin servanții plugului de deszăpezit, dotat și cu freză de curățat alei în parcuri. Același fiasco vis-a-vis de accesul pe munte. Cum era de așteptat, a fost un haos la urcare și coborâre și mare parte din cei ce doreau să urce s-a întors din drum. Iar cei care au vrut să coboare, au pierdut ore bune pe drumul până la scaunul de jos”, a spus Dunca.

De deszăpezirea drumului spre Muntele Mic ar trebui să se ocupe o firmă din Baia Mare, Ardelean Company Nord Vest. Dar cum și Dunca este maramureșean…