Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Competiția Cupa Europeană WKC s-a dovedit a fi o reușită din punct de vedere organizatoric, dar și din punct de vedere al locurilor și numărului de medalii obținute de concurenții români. La final, în clasamentul pe națiuni, România s-a clasat pe primul loc la copii și cadeți, și pe locul cinci la junior și seniori.

De la clubul Sport Star Anina, sportivii care au obținut medalii sunt: Giorgiana Avasîlcăi, Alesia Iurea, Andrei Buzdug, Denisa Lucasciuc, Irina Vișovan, Sandra Toma, Andreea Lupu, Paul Dragomir, Apolo Moldovan, Bogdan Tuculia și Andrei Iurea.

Startul concursului a avut loc sâmbătă, 23 iunie, începând cu ora 9, la Sala Polivalentă, iar de la ora 17 au avut loc mai multe momente artistice. De asemenea, competiția s-a desfășurat și duminică, iar procedeele de concurs au fost kata și kumite. La această competiției au participat aproximativ 300 de sportivi din 11 țări europene: Anglia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoția, Rusia, Italia, Serbia, Macedonia, Slovenia, Urcraina și România.

„Ne bucurăm că am putut organiza la Reșița cea de-a X-a ediția a Cupei Europene WKC. Sper ca acest eveniment a fost unul reușit și aș dori să le mulțumesc sportivilor, antrenorilor, arbitrilor și președinților, care au decis să vină în România pentru această competiție. Consider că la Cupa Europeană WKC organizată la Reșița s-au întrecut cei mai buni sportivi din Europa, iar sportivii noștri au avut o evoluție meritorie. De asemenea, cred că oaspeții noștri au apreciat organizarea și s-au simțit bine la Reșița. Nu a fost ușor să organizăm o astfel de competiție la Reșița, dar satisfacția este deplină”, a spus antrenorul Marian Meșinschi, unul dintre organizatorii acestei competiții.

Viceprimarul Adrian Dacica, prezent la această competiție, a declarat: „Mulțumim Federației Internaționale și mă bucur foarte mult că s-a organizat în Reșița această comeptiție la care au participat cei mai buni sportivi din România și din Europa. Sper că delegațiile străine s-au simțit bine în orașul nostru și sper că au putut vizita obiectivele turistice din Reșița: muzeul de locomotive, care este unic în Europa de sud-est, Grădina Zoologică și nu în ultimul rând împrejurimile Reșiței, care sunt minunate. Au participat destul de mulți sportivi, peste 300 și mă bucur că la această competiție a primat fair-play-ul. Sperăm ca pe viitor să avem o la fel de bună colaborare cu Federația Internațională de Karate și să putem organiza în orașul nostru și alte competiții de mare anvergură”.

Studenții de la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, progamul Educație Fizică și Sportivă, au ajutat arbitrii în stabilirea acordării punctelor pe parcursul competiției.