Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Secţiile de votare din judeţ şi din ţară s-au deschis la ora 7 şi se vor închide la ora 21.

Potrivit listelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, în Caraş-Severin sunt 277.144 de cetățeni cu drept de vot. Din cele 365 de secții de votare constituite la nivelul întregului județ, cele mai multe sunt amenajate în Reșița (70), Caransebeș (21) și Oravița (14).

Spre deosebire de primul tur, când pe buletinele de vot au fost imprimate 14 nume, de această dată alegătorii cărășeni trebuie să aplice ștampila doar pe unul dintre cei doi candidaţi. Persoanele nedeplasabile sau cele aflate în spital pot vota prin intermediul urnei mobile. Cererile pot fi depuse însă doar la anumite secții de votare; cinci dintre acestea vor funcționa la Reșița și câte una la Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă și Oțelu Roșu.

În cazul în care sunt persoane care nu se află în localitatea de domiciliu, acestea trebuie să știe că pot vota la orice secție, pe listele suplimentare, dacă prezintă un act de identitate valabil și dau o declarație pe proprie răspundere că nu au mai votat în altă parte. De această dată, nu va mai exista și un al treilea tur, noul președinte al României urmând să fie declarat cel ce va obține 50 la sută plus unu din numărul voturilor valabil exprimate.

Azi, nu lăsa pe nimeni să decidă în locul tău!