Reactualizat la:

Reţeta săptămânii: Placintă zdrenţuită, foi yufka

Reţeta săptămânii: Placintă zdrenţuită, foi yufka
Ingrediente reţetă: 3 foi yufka ( ale mele au fost mai mari, dar se poate aprecia uşor, în funcţie de tava în care coaceţi plăcinta), 100 ml lapte, 100 ml ulei, 150 gr. Iaurt, piper, fulgi de boia de ardei, 1 legătură pătrunjel, brânză rasă, caşcaval ras ( apreciaţi voi cât), 2 felii brânză topită. Mod de preparare (timp estimat: 50 min, complexitate: redusă)

Rectifica

Brânza ( atenţie să nu fie foarte sărata), caşcavalul ras, piperul, boiaua şi pătrunjelul tocat se pun toate, se amestecă. Separat, laptele, uleiul şi iaurtul se amestecă bine. Se ia o tavă rotundă, se unge bine cu ulei, se pune un pic mai mult pe fundul formei.

Prima foaie se pune întreagă, sau din bucăţi mari, se unge cu amestecul de iaurt, lapte şi ulei.
Se presară umplutura, şi din loc în loc punem bucăţele rupte din brânză feliată. Deasupra se rup bucăţi de yufka care se suprapun ca un strat. Se toarnă peste ele câte puţin din amestecul de iaurt, se presară, iar din amestec şi bucăţi din brânza topită feliată.

Se pun iar zdrenţe de yufka, se toarnă din iaurt, se pune brânza, şi tot aşa până se termină yufkaua. Ultima foaie să fie din bucată cât mai mare, se unge şi ea cu amestecul de iaurt.
Tava se bagă la 175 grade pentru 20-25 de min, sau până se rumeneşte. E gustoasă şi săţioasă, e bună şi caldă şi rece.

Mod de servire
Precizari : de preferat să nu fie foarte înaltă, dacă vreţi să faceti mai mult, mai bine prestaţi în tavă mai mare, nu fiţi tentate s-o faceţi prea înaltă. Foile de yufka să fie rupte în multe bucăţi, brînza să nu fie sărată. Amestecul de lapte, iaurt şi ulei se apreciază şi el în funcţie de cât de mare faceţi plăcinta.

Poftă bună!

Reţeta Placintă zdrenţuită, foi yufka este propusă de Pocahontas.

Discută mai multe despre această reţetă pe forum culinar.ro



Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria CAON Stirile judetului Caras-Severin
Și totuși mai există speranță pentru Vila Elisabeta
BĂILE HERCULANE - După Școala Pittner din Reșița, un alt important imobil de patrimoniu al județului ar putea fi [...] mai multe »
Nicolae Ciurică – Un sfânt fără aureolă, la Caransebeş
CARANSEBEȘ - Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, cu sprijinul Consiliului [...] mai multe »
Ministrul de Interne, desemnat de studenţii de la Academie „cel mai cool ministru“
CARAȘ-SEVERIN - Marcel Vela a participat la Balul bobocilor studenţilor „Academiei Al. Ioan Cuza“, unde a ţinut [...] mai multe »
Să-ți bei cafeaua pe funicular? Momentan doar în filme
REȘIȚA - Au apărut și imagini despre cum ar arăta funicularul de deasupra Reșiței, în cazul în care [...] mai multe »
Tot mai aproape de sfârşitul călătoriilor pe Semmering
CARAŞ-SEVERIN - Doar până în 14 decembrie 2019 mai circulă trenul zilnic pe ruta Oraviţa – Anina, o cursă pe [...] mai multe »
Liberalii îl contrazic pe Borcean la capitolul FDI
CARANSEBEŞ - Și spun că lista prezentată de edil cu un proiect pe Fondul de Dezvoltare și Investiții, de [...] mai multe »
Popa şi Marşalik cer partidelor de dreapta să sprijine PNL
CARAŞ-SEVERIN - Liderii PNL, Nelu Popa şi Jaro Marşalik, au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au [...] mai multe »
13 bocşeni distribuiau droguri! Chiar și la elevi!
BOCŞA - Joi, 14 noiembrie, polițiști de combatere a criminalitații organizate din Caraș-Severin, cu sprijinul celor [...] mai multe »
Incendiu izbucnit în Reşiţa de la o conductă de gaz
REŞIŢA - Astăzi, în jurul orei 11.30, prin apel la 112, a fost anunţat un incendiu la o conductă de gaz spartă pe [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

Autentificare



Ti-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:




Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou