Reactualizat la:

Reţeta săptămânii: Brioşe flori de cireş

Reţeta săptămânii: Brioşe flori de cireş
Te interesează reţete de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Rectifica

Ingrediente reţetă:

 Aluat: 3 gălbenuşuri, 60 de grame de unt, 220 de grame de iaurt gras (3,5%), 80 de grame de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 1 praf de sare, 1 cub mic (20 de grame) de drojdie, 500 de grame de făină.
Umplutura: 300 de grame de cireşe cântărite fâră sâmburi, 100 de grame de zahăr, 1 plic de budincă de vanilie
Finisaj: 20 de grame de unt, 1 lingură de zahăr tos, 16 jumătăţi de cireşe, glazură din 4 linguri cu vârf de zahăr pudră şi zeamă de la jumătate de lămâie

Mod de preparare (timp estimat: 45 min, complexitate: medie)

Cireşele se dau la blender, iar “nectarul” obţinut se pune pe foc, cu zahărul. Praful de budincă se omogenizează cu 3-4 linguri de apă rece şi se adaugă în amestecul clocotit; se amestecă continuu până ce se face un jeleu gros, care se lasă deoparte, la răcit.

Drojdia se freacă cu 2-3 linguriţe de zahăr până se lichefiază, se adaugă iaurtul amestecând continuu, apoi gălbenuşurile frecate cu restul de zahăr (inclusiv zahărul vanilat) şi sarea. Făina se pune într-un bol încăpător, şi se începe frământarea, adăugând câte puţin din amestecul de iaurt, drojdie şi gălbenuş. După încorporarea completă, se adaugă untul topit (nu fierbinte!) şi se continuă frământarea până la obţinerea unui aluat neted care face băşici.

Aluatul se aşează pe planul de lucru uns cu ulei.
Se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară.
Pe foaia de aluat se repartizează omogen jeleul de cirese călduţ (nu fierbinte!).
Foaia se rulează începând cu latura mai scurtă a dreptunghiului.
Se unge bine suprafaţa de lucru cu ulei şi se întinde aluatul din nou.
Se rulează din nou, la fel, începând cu latura mai scurtă a dreptunghiului.
Cu ajutorul mâinilor unse cu ulei, se modelează ruloul, alungându-l (ca să se obţină o secţiune mai mică). Cu foarfeca, se taie felii de 1,5 cm grosime din ruloul format.
Tot cu foarfeca se crestează circumferinţa discului obţinut în câteva locuri, creând “petale”.
Se aşează “florile” de aluat în formele de brioşe şi la mijlocul fiecăreia se pune o jumătate de cireaşă.

În acest moment, se aprinde cuptorul şi se fixează la 180 de grade. Formele cu brioşele se pun pe o tavă încăpătoare şi se lasă să crească aluatul până se încinge cuptorul.
Se pune în fiecare formă câte o bucăţică mică de unt.
Se presară cu zahărul tos.
Se dau la cuptorul deja încins la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.
Pentru glazură, zahărul pudră se amestecă cu zeamă de lămâie, adăugată câte puţin, până când se formează o cremă de consistenţa smântânii. Brioşele fierbinţi se glazurează.

Reţeta Briose “Flori de cires” a fost propusă de lauralaurentiu

Discută mai multe despre această reţetă pe forum culinar.ro



Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria CAON Stirile judetului Caras-Severin
Conditii de municipiu pentru teroveni
REŞIŢA - Administratorul public Vasile Paul ne-a arătat în teren felul în care decurge reabilitarea drumului de [...] mai multe »
De ce nu se foloseste zgura la drumurile din judet?
CARAŞ-SEVERIN - „Nu suntem din judeţ, prin urmare nu am ştiut că există zgură la Reşiţa“, ne-a declarat [...] mai multe »
Ruga de la Jupa, in camin renovat
CARANSEBEȘ - Lucrările sunt în toi la căminul cultural, iar municipalitatea caransebeșeană are promisiuni de la [...] mai multe »
Nimeni nu ti-e dator cu ceva…
REȘIȚA - ...iar dacă poţi accepta asta, dezamăgirile din viaţă vor fi minime. Poate multe, dar mai mici şi uşor [...] mai multe »
Parcul Siderurgistului, la ceasul modernizarii
REȘIȚA - Aşa cum stabilea Consiliul Local Reşiţa într-o şedinţă de la finele lunii mai, Parcul Copilului (fost [...] mai multe »
Niciun constructor interesat de dispensarul din Sasca Montana
SASCA MONTANĂ - La „prima strigare“, nici o firmă nu şi-a depus oferta pentru reabilitarea şi modernizarea [...] mai multe »
De luna aceasta, Berzovia intra in santier
BERZOVIA - Se vor efectua lucrări de modernizare în toate cele trei localităţi: Berzovia, Gherteniş şi Fizeş. [...] mai multe »
Salvamontistii si elicopterul SMURD, misiune de salvare in Muntii Godeanu
MUNȚII GODEANU - Salvamontiștii de pe Muntele Mic au chemat elicopterul SMURD, după ce un bărbat a suferit mai multe [...] mai multe »
Noi fete pentru caminele din Carasova
CARAŞOVA - După ce a suferit reparaţii şi modernizări, căminul cultural din Iabalcea, sat aparţinător comunei [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

Autentificare



Ti-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:




Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou