Reactualizat la:

Reţeta săptămânii: Brioşe flori de cireş

Reţeta săptămânii: Brioşe flori de cireş
Te interesează reţete de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Rectifica

Ingrediente reţetă:

 Aluat: 3 gălbenuşuri, 60 de grame de unt, 220 de grame de iaurt gras (3,5%), 80 de grame de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 1 praf de sare, 1 cub mic (20 de grame) de drojdie, 500 de grame de făină.
Umplutura: 300 de grame de cireşe cântărite fâră sâmburi, 100 de grame de zahăr, 1 plic de budincă de vanilie
Finisaj: 20 de grame de unt, 1 lingură de zahăr tos, 16 jumătăţi de cireşe, glazură din 4 linguri cu vârf de zahăr pudră şi zeamă de la jumătate de lămâie

Mod de preparare (timp estimat: 45 min, complexitate: medie)

Cireşele se dau la blender, iar “nectarul” obţinut se pune pe foc, cu zahărul. Praful de budincă se omogenizează cu 3-4 linguri de apă rece şi se adaugă în amestecul clocotit; se amestecă continuu până ce se face un jeleu gros, care se lasă deoparte, la răcit.

Drojdia se freacă cu 2-3 linguriţe de zahăr până se lichefiază, se adaugă iaurtul amestecând continuu, apoi gălbenuşurile frecate cu restul de zahăr (inclusiv zahărul vanilat) şi sarea. Făina se pune într-un bol încăpător, şi se începe frământarea, adăugând câte puţin din amestecul de iaurt, drojdie şi gălbenuş. După încorporarea completă, se adaugă untul topit (nu fierbinte!) şi se continuă frământarea până la obţinerea unui aluat neted care face băşici.

Aluatul se aşează pe planul de lucru uns cu ulei.
Se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară.
Pe foaia de aluat se repartizează omogen jeleul de cirese călduţ (nu fierbinte!).
Foaia se rulează începând cu latura mai scurtă a dreptunghiului.
Se unge bine suprafaţa de lucru cu ulei şi se întinde aluatul din nou.
Se rulează din nou, la fel, începând cu latura mai scurtă a dreptunghiului.
Cu ajutorul mâinilor unse cu ulei, se modelează ruloul, alungându-l (ca să se obţină o secţiune mai mică). Cu foarfeca, se taie felii de 1,5 cm grosime din ruloul format.
Tot cu foarfeca se crestează circumferinţa discului obţinut în câteva locuri, creând “petale”.
Se aşează “florile” de aluat în formele de brioşe şi la mijlocul fiecăreia se pune o jumătate de cireaşă.

În acest moment, se aprinde cuptorul şi se fixează la 180 de grade. Formele cu brioşele se pun pe o tavă încăpătoare şi se lasă să crească aluatul până se încinge cuptorul.
Se pune în fiecare formă câte o bucăţică mică de unt.
Se presară cu zahărul tos.
Se dau la cuptorul deja încins la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.
Pentru glazură, zahărul pudră se amestecă cu zeamă de lămâie, adăugată câte puţin, până când se formează o cremă de consistenţa smântânii. Brioşele fierbinţi se glazurează.

Reţeta Briose “Flori de cires” a fost propusă de lauralaurentiu

Discută mai multe despre această reţetă pe forum culinar.ro



Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria CAON Stirile judetului Caras-Severin
Niciun absolvent n-a bătut palma angajării
REȘIȚA - Sala Campus Cafe a Universităţii „Eftimie Murgu“ a găzduit o nouă ediţie a bursei locurilor de [...] mai multe »
Băile Neptun, puse în siguranță de o firmă din Baia Mare
BĂILE HERCULANE - Firma are un portofoliu impresionant în ce privește restaurarea monumentelor istorice și a [...] mai multe »
Ateneul Tineretului, la CJ
REŞIŢA - Imobilul a intrat în patrimoniul Consiliului Județean, după ce s-a câștigat procesul cu lichidatorul [...] mai multe »
Popa dă ultimatum şcolilor restante la căldură
REŞIŢA - Sătul să tot acopere găuri, şeful administrativului reşiţean a vrut să-i pună în gardă pe [...] mai multe »
A sosit a doua tranşă de antigripale
REŞIŢA - Dacă în alţi ani numărul de doze de vaccin antigripal a fost insuficient pentru a acoperi necesarul [...] mai multe »
Cu orașul plin de gunoi de prin vecini, Mălăescu le cere oțelarilor să facă pe Big Brother!
OȚELU ROȘU - Asta dacă nu vor ca administrația din Oțelu Roșu să le dubleze tariful la gunoi, acum cel mai mic [...] mai multe »
Ultima strigare pentru bursa de muncă
REŞIŢA - Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi – şi nu doar pentru ei – îşi deschide porţile vineri, la [...] mai multe »
Cican acuză un „sistem aproape mafiot” la spitalul din Caransebeș
CARANSEBEȘ - Pe măsură ce ia contact cu problemele spitalului, noul manager vorbește în termeni tot mai duri de [...] mai multe »
Din păcate, Moldova Nouă a rămas tot… veche
MOLDOVA NOUĂ - Primul oraş românesc pe care îl vizitează Dunărea în călătoria spre Marea Neagră se prezintă [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

Autentificare



Ti-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:




Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou