Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un proiect naţional condus de BNS a fost finalizat la Reşiţa, în prezenţa secretarului general al confederaţiei.Vineri, 14 septembrie, a avut loc la Reşiţa încheierea proiectului „Acces la fondurile structurale pentru partenerii sociali“, derulat de către Blocul Naţional Sindical, împreună cu CONPIROM, Fundaţia Giacomo Brodolini şi Interconsulting.

„Proiectul şi-a propus, ca obiectiv general, să sprijine organizaţiile sindicale, patronale şi organizaţiile neguvernamentale din România să acceseze fondurile oferite prin programele Uniunii Europene, contribuind astfel, în cel mai concret mod cu putinţă, la dezvoltarea economico-socială şi la creşterea nivelului de trai“, a precizat Minel Ivaşcu, secretarul general al BNS, prezent la Reşiţa.

Proiectul a început în octombrie 2009 şi, timp de trei ani, partenerii au derulat activităţi de cercetare, formare şi informare, au creat o reţea naţională de experţi şi o reţea de opt birouri regionale de consultanţă, deservite de centrele regionale pentru implementarea proiectului.

„Demonstrăm aspectul dezvoltării durabile prin cererile de finanţare elaborate de biroul helpdesk Reşiţa. Astfel, încercăm să atingem un nivel de trai mai ridicat pentru beneficiari, o rată a şomajului scăzută, calificarea forţei de muncă, scăderea numărului de persoane dependente de prestaţii sociale, un nivel mai redus al sărăciei şi delincvenţei şi creşterea nivelului educaţional al populaţiei“, a declarat preşedintele BNS Caraş-Severin, Nicolae Drăgan. Proiectul a derulat curs pentru scrierea şi implementarea de proiecte, un curs de specializare şi un curs de limba engleză şi a creat o reţea de specialişti.

Flavius Rotariu