Caraş-Severin, Romania

ANINA – Unul dintre noile contracte aflate în derulare pe bani europeni vizează infrastructura de apă şi cea de apă uzată.

Administraţia judeţeană a reuşit să obţină fonduri structurale pentru înoirea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din localităţile urbane cărăşene. În acest context, potrivit operatorului judeţean de apă AquaCaraş, cel care administrează infrastructura existentă, pentru Anina proiectul prevede reabilitarea obiectivului existent şi construcţii noi pentru o staţie de tratare a apei potabile, construirea unei noi staţii de epurare a apelor uzate, reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare existente, precum şi extinderea acestora.

Vor beneficia de pe urma reabilitării şi extinderii reţelelor de apă doar locuitorii de pe strada Vulpilor. În schimb, reabilitarea şi extinderea canalizării menajere va cuprinde străzile Colonia Roşie, Mihai Eminescu, Cloşca, Eftimie Murgu, Colonovăţ, George Coşbuc, 13 Decembrie, Cerna, Vasile Alecsandri, Cheile Gârliştei, Minerului, Pădurii, Izverna şi Maial, precum şi cartierul Oraşul Nou.

„Pentru oraşul Anina, prin proiect, este prevăzută reabilitarea reţelei de apă pentru un număr de 17 străzi însumând un număr de 7,430 km; pentru extindere 10 străzi însumând un număr de 4,132 km; pentru reabilitare rețea canalizare menajeră un număr de 3 străzi însumând un număr de 2,011 km și pentru extindere reţea de canalizare menajeră un număr de 49 străzi însumând un număr de 26,657 km. Valoarea totală a proiectului implementat de AquaCaraș, conform Contractului de finanţare, este de 492.847.686 lei (fără TVA) din care 37.828.740,74 lei sunt alocaţi investiţiilor în oraşul Anina“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu