Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 20-28 iulie 2011, 12 tineri voluntari cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani sunt delegaţi din partea Centrului de Voluntariat pentru a participa în Lorca, Spania la schimbul internaţional de tineret „MUV! Muv us volunteers!“.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Youth in Action şi este coordonat de Primăria Municipiului Lorca, ca urmare a cutremurului care a afectat oraşul în luna mai a acestui an. Cei 12 voluntari se află alături de alţi 24 de tineri voluntari de la organizaţii de profil din Franţa şi Spania pentru a presta activităţi în folosul comunităţii locale din Lorca, oferind sprijin familiilor care nu dispun încă de o locuinţă şi care se confruntă cu dificultăţi în urma cutremurului.

De asemenea ei vor promova voluntariatul ca formă de dezvoltare sustenabilă a comunităţii, de gestionare a situaţiilor de criză şi de solidaritate între tineri care împărtăşesc un obiectiv comun. Voluntarii vor avea ocazia de a-şi dezvolta competenţele, de a-şi dezvolta o atitudine participativă într-un context european, şi de a dezbate cu ceilalţi tineri aspecte importante legate de voluntariat: susţinere din partea autorităţilor locale, recunoaşterea competenţelor dobândite, procesul de dezvoltare personală, potenţialul de a dezvolta abilităţi de viaţă pentru tineri.

Voluntarii reşiţeni sunt tineri care au participat activ în proiecte de voluntariat şi în comunitatea locală, fiind vorba despre Iasmina Stoianov, Ramona Rîca, Alexandru Ungureanu, Eveline Panescu, Sebastian Dinu, Lavinia Scutaru, Flavius Mihaila, Sianca Suciu, Raul Popa, Daniel Obersterescu, Iasmina Chiorean, Carla Feraru.

Lavinia Predescu