Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prin demersurile făcute la Guvernul României, vor veni bani pentru achitarea datoriilor pentru gaz. Jurnal CS a scris despre faptul că preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, şi primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, au cerut sprijinul Executivului pentru rezolvarea problemelor CET-ului.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Sorin Frunzăverde a vorbit, printre altele, şi despre problemele termiei reşiţene.

„Datoriile către furnizorul de gaz se ridică la 6 milioane de lei. Premierul mi-a promis că săptămâna viitoare, printr-o hotărâre de guvern, se vor aloca bani pentru plata unei bune părţi din această datorie. Au venit la noi în ceasul al 13-lea; dacă ne solicitau ajutorul mai devreme, alta era situaţia“ a spus preşedintele CJ.

Frunzăverde a mai menţionat că termia reşiţeană nu intră în atribuţiile Consiliului Judeţean sau a preşedintelui acestui for. „Nu a fost obligaţia mea sau a Guvernului. Pentru problemele termiei reşiţene sunt vinovate toate consiliile locale care au condus Reşiţa de-a lungul anilor. Toate. Mă implic pentru Reşiţa nu pentru că aş avea vreun atribut, ci pentru că, de-a lungul timpului, CJ a ajutat enorm primăriile din judeţ, indiferent de culoarea politică“, a concluzionat şeful judeţului.

Nina Curiţa