Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sau cel puţin în centrul Reşiţei, oamenii cer înlăturarea antenelor unei companii de telefonie!

La ultima şedinţă a Consiliul Local Reşiţa desfăşurată la începutul acestei săptămâni, după adoptarea proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi, la Diversea fost pusă în discuţie şi problema unui cetăţean, Sorin Irimia, care a venit să-şi spună păsul. Acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că instanţa de judecată a suspendat dosarul aflat pe rol, în care municipiul Reşiţa prin primar este parte într-un proces.

Care este de fapt problema omului ? Pe terasa unui bloc din Reşiţa, mai exact de pe str. Revoluţia din Decembrie nr.31, sc.3, spaţiu comun de altfel, societatea RCS &RDS a amplasat două antene de telefonie, pentru care această societate nu avea toate avizele şi autorizaţiile necesare. Între asociaţia de proprietari şi firma în cauză s-a încheiat un contract de închiriere fără acordul tuturor proprietarilor din imobil. Ca urmare a acestui fapt, Sorin Irimia a adresat mai multe sesizări în acest sens Primăriei Reşiţa, Inspectoratului Județean în Construcţii Caraş-Severin precum şi Instituţiei Prefectului, în vederea demontării şi înlăturării echipamentelor de telecomunicaţii aparţinând firmei de telefonie mobilă respectivă. Din cauza faptuluiRCS&RDS nu a obţinut autorizaţia de construire pentru lucrările executate, Primăria Reşiţa a sancţionat contravenţional această societate, conform prevederilor legale, iar ca măsură complementară s-a dispus desfiinţarea lucrărilor executate ilegal.

Având în vedere faptul că soluţionarea acestei probleme nu s-a făcut pe cale amiabilă, s-a ajuns în cele din urmă în instanţă. La termenul de judecată din data 19 iunie, în care firma de telefonie mobilă are calitatea de pârât, instanţa de judecată a hotărât să suspende cauza, cu drept de recurs pe durata suspendării cauzei ce se va depune la Judecătoria Reşiţa, stabilind astfel termenul pentru verficarea perimării peste 6 luni. Nemulţumirea a rămas, situaţia nu s-a rezolvat.

Luni în şedinţa Consiliului Local, Sorin Irimia a cerut din nou Primăriei Reşiţa să intervină şi să demareze procedura de demontare a celor două antene de pe terasa blocului, afirmând faptul că nu şi-a dat niciodată acordul în calitate de proprietar în vederea amplasării acestor echipamente pe terasa respectivă. Sorin Irimia s-a adresat şi redacţiei noastre, prezentându-ne pe această cale şi documente în vederea rezolvării acestei probleme, dar noi nu putem emite ori anula autorizaţii şi avize şi nici nu putem interveni într-un fel în dosarul de judecată.

Ce va urma e greu de spus, având în vedere faptul că juriştii din Primăria Reşiţa l-au sfătuit pe Sorin Irimia să intervină în proces…

Nicoleta Moraru