Caraş-Severin, Romania

De altfel, ei au oferit publicului spectator, unul deosebit de cald, tot mai cald şi mai apropiat, o victorie categorică, şi au predat încă o lecţie de caracter. O nouă dovadă că cei care au crezut în ei, nu s-au înşelat.

Partida a fost la discreţia gazdelor, care au început să se detaşeze, după ce în minutul 6 tabela de marcaj arăra 4-4. A urmat: 6-5, 7-5, 11-7 (min. 17), apoi 15-7 (min. 25) şi 16-9 (min. 30).

Repriza secundă a curs tot în favoarea elevilor antrenorului Gligore Czari. Deşi au mai redus din „motoare“, explicabil datorită efortului considerabil depus de cei nouă jucători, diferenţa de scor avea să crească. Din păcate, din minutul 42, cei nouă au rămas opt, fiindcă Tudor Marta s-a accidentat la genunchi şi a fost transportat de urgenţă la spital. Înscria atunci pentru 22-14. În continuare UCM HC Caraş-Severin a încântat publicul: 25-15 (min. 48); 28-18 (min. 55); 31-20 (min. 57); 33-22 (min. 60). Cu precizarea că pe lista marcatorilor s-a înscris şi… Cristian Antonaru, cu un gol de generic, din apropierea buturilor sale.

Finalul a fost unul impresionat şi emoţionant, handbaliştii reşiţeni fiind aplaudaţi cu frenezie de cei care le-au rămas fideli. Mai mult, la salutul de sfârşit li s-au oferit flori şi, surprinzător, medalii pe care erau inscripţionate două cuvinte „Campionii inimilor“. De altfel, Eremia Pârâianu le-a mulţumit tuturor, în numele colegilor săi, pentru atitudinea iubitorilor handbalului faţă de ei, pentru încurajări şi pentru ataşament: „Fără dumneavoastră nu am fi depăşit momentul greu prin care am trecut, şi vă mulţumim din suflet“.

Marius Moraru