Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Participarea la Campionatul Balcanic de marș, competiție desfășurată sâmbătă, 8 aprilie, în localitatea Florina, din Grecia, i-a adus reșițeanului Narcis Mihăilă o binemeritată medalie de bronz.

Atletul legitimat la Clubul Sportiv Universitatea Reșița s-a aflat o bună perioadă între primii trei concurenți ai probei de 20 km marș, apoi a ajuns pe locul 4, dar a făcut o excelentă cursă de urmărire a ocupantului poziției a treia, pe care l-a ajuns și l-a depășit. Astfel, recordmanul de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro și-a trecut în palmares încă o medalie în acest an, după aurul pe echipe și medalia de bronz la individual, la Campionatul Național de marș pe timpul iernii, întrecere ce a avut loc luna trecută, la București.

„Până la kilometrul 14 a fost bine, după aceea am simțit cum gambele și coapsele sunt tari. Mă dureau. Cursa a fost după-amiaza, după ora 17.30, noi suntem obișnuiți să concurăm dimineața, la primele ore ale zilei. Nu am scos un timp mai bun decât la Campionatul Național, deci nu am reușit de această dată un record personal. Mă bucur însă că am cucerit această medalie de bronz, prima pentru mine la un Campionat Balcanic. Am mai participat de două ori la Balcaniadă, în 2004, la juniori, dar în afară de concurs, și în 2014, la seniori, unde am ieșit pe locul 4. Acum mă concedntrez asupra viitorului concurs, Cupa Europei, unde sper să-mi îmbunătățesc timpul”, a spus Narcis Mihăilă.

Colegul său, Marius Cocioran, a terminat cursa pe locul 4. În competiția senioarelor s-au aflat alte două atlete de la CSU Reșița, care au reprezentat România, Mihaela Pușcașu și Bianca Molnar. Atleții au fost însoțiți de antrenorul Octavian Măzăran. Rezultatele obținute de atleții români la toate categoriile de vârstă au plasat România pe primul loc pe națiuni la ediția din acest an a Campionatului Balcanic de marș.