Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ideea municipalităţii de a atrage finanţare pentru sistemele de apă şi canalizare din toate cartierele Reşiţei a fost subliniată din nou cu prilejul semnării contractului de finanţare pentru fonduri structurale, între Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Pădurilor, şi Anatoli Liber, managerul operatorului cărăşean de apă.

De fapt, potrivit primarului Mihai Stepanescu, municipalitatea a întocmit documentaţiile pentru mai multe cartiere ale Reşiţei, însă din diverse motive actele nu au mai ajuns în dosarul prin care s-a cerut finanţarea.

Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a insistat asupra finanţării reţelei de apă şi canalizare în cartierele Doman, Cuptoare şi Secu, respectiv în satul Moniom, excluse din proiectul finanţat din Fondul de Coeziune. În urma analizării situaţiei (…) există mari şanse ca, în primul rând, să fie asigurate fonduri pentru cartierul Doman (apă, canalizare, staţie de epurare). Ulterior, se va pune problema finanţării reţelelor în celelalte cartiere reşiţene, inclusiv în satul Moniom“, se arată într-un comunicat emis de către municipalitate.

Antoniu Mocanu