Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană continuă lucrările pentru a îndepărta efectele ultimelor inundaţii, în special în zona centrală.

Chiar dacă ultimele precipitaţii i-au făcut pe unii dintre reşiţeni să creadă că a venit potopul, angajaţii municipalităţii continuă să şteargă, treptat, urmele dezastrului.

„Avem un program făcut chiar pe ore, unde să intervenim, se lucrează, se spală. Orientativ eu zic că într-o zi, maxim două, se va finaliza. Vizavi de pârâul Butovăţ a fost o problemă gravă, acum şi din cauza câtorva construcţii neautorizate, am cerut ajutorul prefecturii, efectiv comisia noastră a şi inventariat pagubele, vine şi comisia prefecturii, promovăm o hotărâre de guvern şi sperăm să amenajăm cel puţin torentul Butovăţ. Nu pot să vă spun cam ce sumă este necesară, avem un studiu dar pe mai multe pârâiaşe în oraş, dar Butovăţul este prima urgenţă“, a precizat viceprimarul Ioan Crina.

Reprezentantul unei societăţi comerciale prezente în zona Câlnic şi Calea Timişoarei a subliniat, în faţa consilierilor locali, problema ineficienţei sistemului de colectare a apelor pluviale. Viceprimarul Ioan Crina a explicat că, în Câlnic, problemele se vor rezolva pe bani europeni, prin introducerea noilor reţele de apă şi canalizare.

Antoniu Mocanu