Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cele două municipii din județ s-au întrecut la finalul săptămânii trecute.

Un interesant meci de șah între Reșița și Caransebeș a avut loc la finalul săptămânii trecute. Cei mai buni jucători de șah din Caraș-Severin au alcătuit echipele celor două municipii ale județului. Turul s-a disputat în reședința de județ, fiind câștigat de gugulani. Returul a avut loc a doua zi, în municipiul de pe Timiș și Sebeș. Urzicați rău de tot după neașteptata înfrângere din tur, reșițenii au venit la Caransebeș hotărâți să întoarcă soarta meciului. Iar prima rotație a însemnat un 4-2 dătător de speranțe. Poate cea mai importantă partidă a fost victoria lui Vuița în fața lui Tunaru, dovedind că Alexandru nu e invincibil, o victorie care a dat aripi echipei. Echipă ce a remontat încet, dar sigur, câștigând la limită și următoarele rotații, scorul general devenind 31-29. Caransebeșul a avut o tresărire de orgoliu, câștigând penultima rotație cu 3,5-2,5 și apropiindu-se la un singur punct, dar în ultima rotație echipierii Reșiței au dat dovadă de calm și au realizat un 3-3 și scorul general de 36,5-35,5.

Forța echipei câștigătoare a fost omogenitatea tripletei Grozav-Bolintiș-Pădurean, dar și revenirea lui Vuița și Stroescu. Păduraru și Hock nu au realizat în retur niciun punct, practic Reșița a jucat fără masa a patra. La învinși, Dinu Simi Suciu și-a respectat blazonul (cu 5 puncte din 6), Frenț a dovedit că este o nucă tare pentru reșițeni, Tunaru a realizat cumulat 8,5 puncte, iar Irimia a realizat 5,5 puncte. Fometescu a fost un jucător periculos și în retur, în timp ce Gherman a realizat doar 1 punct (în retur 0 puncte), iar Muselin a jucat mai bine realizând cu adversari mai tari 1 din 4.

“Meciul a fost o reușită propagandă pentru șahul de performanță practicat în cele două municipii din județ și probabil că această competiție va fi una ce va intra în calendarul permanent al șahului din județ”, a spus Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin. Echipele și componenții acestora au fost răsplătiți de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin cu medalii și cupe.