Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipiul Reşiţa a fost inclus pentru prima oară în Topul Forbes Best Cities. El a fost clasat pe locul 12 din 20 cele mai bune oraşe pentru business, care au investit atât în segmentul economico-social, prin fonduri proprii şi prin atragerea celor străine, cât şi în zona green, aplicând politici de mediu în dezvoltarea eco-urbană.

„Reşiţa, noua şi vechea destinaţie industrială“, după cum se arată pe pagina forbes.ro, detronează în top localităţi precum Suceava, Zalău, Ploieşti, Târgu-Mureş, Giurgiu, Slatina, Târgu-Jiu, Miercurea-Ciuc. „Caraş-Severin este singurul judeţ din România care nu are nicio companie în Top Forbes 500 companii din România, ediţia 2017, deşi Reşiţa este recunoscută drept un vechi centru industrial. Companiile multinaţionale au ocupat locul fostelor fabrici comuniste, fiind atrase de locurile industriale uşor de adaptat nevoilor lor şi de poziţionarea la graniţa de Vest a ţării“, precizează realizatorii topului.

Pe primele locuri se află Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Arad. Anul acesta, Topul Forbes 40 cele mai bune oraşe pentru afaceri din România a ajuns la a şasea ediţie