Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urmă cu puțini ani, în peisajul sportiv al Reșiței se contura o grupare într-o disciplină mai puțin obișnuită, și anume fotbal american. Inițiatorul, medicul Raul Siladi, un pasionat al acestui sport, pe care îl practica la Timișoara, și-a dorit să construiască o formație și în Reșița.

Un obiectiv îndrăzneț, mai ales că a pornit de la zero. Ei bine, deși nu i-a fost deloc ușor, încet, încet, Reșița Locomotives a reușit să se urnească, după o serie de cursuri de inițiere, urmate de o selecție riguroasă. În primă fază, fiindcă lotul de jucători nu era suficient de valoros, pentru a face față campionatului național, dr. Raul Siladi a trecut la o colaborare cu Timișoara 89ers. Astfel, tot mai mulți elevi de-ai săi au fost cooptați în lotul echipei de pe Bega. Iar evoluțiile lor au fost tot mai bune, dovadă că în ultimii doi ani Timișoara 89ers a devenit vicecampioană națională, cea mai proaspătă performanță fiind consemnată în această lună, după finala cu București Rebels, scor 12-18, meci desfășurat pe Stadionul „Dan Păltinișanu“. Din formația vicecampioană au făcut parte și următorii reșițeni: Alexandru Buza, Alexandru Gimoiu, Andrei Popescu, Adorjan Balint, Vlad Dinu Ciomaga, Alexandru Cosoveanu, Horia Crina, Cristian Vanea, Iulian Păun, Daniel Mihăiță Labau, Adrian și Octavian Savoiu, Andrei Raul Siladi, Silviu Percze. Lotul Reșița Locomotives îi mai curprinde pe: Daniel Fîc, Cristian Cătălin Boeriu, Florin Scarlat, Vasile Ghiorma, Răzvan Vâlceanu, Ionuț Voina.

Însă, odată încheiat campionatul, pentru ediția 2015, dr. Raul Siladi vrea să-și ducă proiectul mai departe, țelul său fiind să consolideze o echipă care să meargă pe cont propriu: „Îmi doresc să avem o echipă a Reșiței. De aceea, în perioada următoare vom demara o campanie de noi recrutări, pentru cei care vor să practice fotbalul american. Astfel, începând cu data de 4 august a.c., în fiecare zi de luni, de la ora 17.00, organizăm acțiuni de selecție pe terenul de atletism din Complexul Sportiv „Francisc Vaștag“ din Reșița. După un timp, vom trece într-o nouă etapă, în care vom lucra cu maximum 50 de jucători, dintre care 35 să fie permanenți, pe care să putem conta. Totodată, vom pune accent și pe atragerea de sponsori, interesați să susțină acest sport. În funcție de posibilitățile financiare, vom stabili și bugetul“. Să mai spunem că

în data de 30 iulie a.c. este programată o testare pentru actualii componenți ai lotului, după vacanță, după care se va trece la o pregătire fizică riguroasă, inclusiv pe dealurile Reșiței, completate cu antrenamente în sală.

Adrian Roman