Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu organizează, în perioada 14-23 octombrie, cea de-a XXXIII-a ediţie a maratonului cultural „Reşiţa în 10 dimensiuni“.

Astfel, în perioada următoare, reşiţenii se vor putea bucura de teatru, lansări de carte, întâlniri cu autori, expoziţii şi spectacole muzicale. Printre cei care îşi vor lansa volumele se numără Anton Georgescu, Lorin Cimponeriu, Adela Lungu Schindler, Ada Botezan, Alexandra Gorghiu, Matei Mircioane, Dorina Chiştoia şi Liubiţa Raichici.

Nu vor lipsi nici spectacolele de teatru. Actorii Medeea Marinescu şi Marius Manole joacă joi, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa în spectacolul „Fă-mi loc!“, regizat de maestrul Radu Beligan, iar actorii Teatrului „Ţăndărică“ din Bucureşti vor prezenta pe 21 octombrie, pe aceeaşi scenă, piesa pentru copii „Fata babei şi fata moşului“, în regia lui Daniel Stanciu.

Organizatorii manifestării nu i-au uitat nici pe iubitorii folclorului, pentru aceştia fiind programat, pe 21 octombrie, un spectacol susţinut de orchestra şi ansamblul „Semenicul“.