Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Echipa Clubului Sportiv Școlar Reșița a cucerit vineri seara titlul național la gimnastică juniori III, nivelul 2.

Campionatul Național de Gimnastică al Juniorilor III are loc la sfârșitul acestei săptămâni la Sala Polivalentă din Reșița, prilej pentru iubitorii sportului din municipiul de pe Bârzava să asiste la spectacolul viitorilor performeri ai României.

Prima zi a competiției a adus și motive de bucurie pentru reprezentanții gazdelor. Gimnaștii reșițeni au confirmat așteptările, iar echipa de juniori III, nivelul 2 a cucerit titlul național. Au muncit pentru trofeu Andrei Titi, Robert Aioanei, Albert Ilie, Alexandru Puiu și Denis Titi. Cu un total de 235,529 puncte (au fost luate în calcul notele primilor patru enumerați), CSS Reșița a intrat în posesia medaliilor de aur. Medaliile de argint au revenit gimnaștilor de la CSS Sibiu, iar cele de bronz celor de la CSA Steaua București.

Cu o evoluție de excepție, la toate cele șase aparate, Andrei Titi a cucerit titlul național la individual compus, medaliat cu argint fiind tot un reșițean, Robert Aioanei, podiumul fiind completat de Andrei Constantinescu, de la CSS Dinamo București.

indcomp

În prima reuniune a zilei de vineri au evoluat gimnaștii de la nivelul 1 de lucru, campioana României fiind CSA Steaua București, antrenată de Alin Jivan, Remus Jivan și Adrian Bucur. Argint a luat CSS Lugoj, iar bronz CSS Sibiu. Echipa CSS Reșița, în componența Rafael Malița, Paul Țîrlea, Alexandru Zăpârțan, Albert Popescu, s-a clasat pe locul 5.

 Sâmbătă, de la ora 10, sunt programate finalele pe aparate, la ambele nivele. Campionul național la individual compus nivelul 2, Andrei Titi, a prins toate cele șase finale. S-au mai calificat în finale Alexandru Puiu (sol, cal, inele sărituri și rezervă 2 la paralele), Albert Ilie (sol, inele, paralele, bară și rezervă 1 la cal) și Robert Aioanei (sol, cal, inele, paralele, bară).

La nivelul 1, CSS Reșița va avea un singur reprezentant, Albert Popescu, în finala de la cal. Dacă în prima zi nu au fost atât de mulți spectatori, pe cât se așteptau organizatorii, poate sâmbătă, la finalele pe aparate care vor începe la ora 10, se vor afla mai mulți iubitori ai sportului în tribuna Sălii Polivalente. Mai ales că vor evolua copiii Reșiței, într-un campionat care nu s-a mai organizat de 16 ani în municipiul de pe Bârzava la această categorie.